Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări radicale în mobilitatea urbană constănţeană

ro

01 Sep, 2015 00:00 2431 Marime text
În viziunea primarului interimar al municipiului reşedinţă de judeţ, Constanţa va dispune pe viitor de „noduri importante în care să îţi laşi maşina şi să poţi utiliza mijloacele de transport în comun“.

„Toate se vor regăsi în Master Planul de mobilitate urbană, un document strategic, extrem de important pentru viaţa oraşului. Acesta va fi supus dezbaterii Consiliului Local şi, evident, dezbaterii publice, în luna octombrie“, a anunţat viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău. Se pare că acest document va cuprinde multe măsuri noi care vor schimba radical modul în care se derulează transportul public în municipiul Constanţa, dar şi percepţia multora de oraş aglomerat, sufocat de maşini în detrimentul cetăţenilor. „Transportul în comun va fi redimensionat în funcţie de infrastructura pe care noi o creăm. Traseele vor fi regândite“, a precizat Făgădău. El a afirmat că la Master Planul de mobilitate urbană lucrează consultanţi angajaţi de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). „Vorbim despre profesionişti. Evident, este vorba despre un consorţiu, pentru că au şi o componentă naţională, dar firma-mamă, cea care a câştigat prin experienţă acest proiect, a sistematizat circulaţia în oraşe precum Londra, Viena, Budapesta“, a ţinut să precizeze vicele.

Mai mult, Decebal Făgădău promite schimbări radicale odată cu definitivarea acestui Master Plan de mobilitate urbană. „Nu am plecat deloc de la mici ajustări pe care să le facem situaţiei actuale. Căile de acces în oraş, autogările şi infrastructura vor fi redimensionate conform dorinţelor constănţenilor (n.r. rezultate din cele peste 6.000 de formulare individuale ce au fost completate de localnici) suprapuse peste tendinţele de dezvoltare. Ne-am propus să facem o radiografie exactă a situaţiei actuale şi să schimbăm radical modul în care Constanţa va apărea în 2020, respectiv 2025“, a menţionat primarul interimar al municipiului Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 02 Sep, 2015 01:31 despre ce consiliu local vorbim ? acelasi ai carui membri dispun de cartier privat pe malul marii...cineva le zicea si inclin sa fiu deacord " masina de vot" a lui mazare
  • maria 01 Sep, 2015 11:44 Aveti in vedere sistematizarea intersectiei MiHai Viteazu/Constantin Bratescu,din Constanta, in sensul limitarii vitezei celor care vin pe Mihai iteazu dinspre mag.Tomis spre CTIN Bratescu. De asemanea,limitarea vitezei autobuzelor 44,51,42, pe Miahi Viteazu pe portiunea:bdul.Mamaia/mag.Tomis. trama stradala nu permite ca aceste autobuze foarte grele sa circule cu viteza mai mare de 20/30 de km/ora. Consecinta:tepidatii si fisuri in locuinte si disconfort pentru locatarii din zona. Am tot sesizat RATC,Primaria,POl.circulatiei de nai de zile dar, concret nu s-a imbunatatit nimic. Intersectia M.Viteazu/Ctin.este de mare risc pentru automobilisti si locaatrii din zona. .