Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Dezvoltării Regionale intenţionează modificarea Legii Achiziţiilor având în vedere „contestatarii de profesie“

ro

08 Dec, 2017 00:00 1831 Marime text
Municipiul Constanţa riscă să piardă foarte mulţi bani şi timp. Şi chiar mai mult de atât! Oraşul ar putea rămâne un imens şantier, din cauza proiectelor blocate de firmele care contestă toate licitaţiile.
 
Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a declarat că ministerul intenţionează modificarea legii achiziţiilor având în vedere „contestatarii de profesie“. 

Acesta a dat asigurări că există surse de finanţare pentru proiectele pentru PNDL, problema principală în derularea lor fiind contestatarii achiziţiilor publice, în acest sens urmând să fie dată o ordonanţă de urgenţă pentru simplificarea lucrurilor.
 
„La noi, nu mă feresc să spun lucrul acesta, sunt contestatari de profesie. (...) Sunt multe cazuri de proceduri de achiziţie publică, multe exemple, care durează de ani de zile. Sperăm ca, printr-o ordonanţă de urgenţă, să modificăm legea achiziţiilor publice şi să venim cu îmbunătăţiri ca aceşti contestatari de profesie să suporte şi ei ceva, acolo, ca să nu ne tot împiedicăm în realizarea cât mai repede a obiectivelor“, a spus ministrul Paul Stănescu. 

Citeşte şi:

Lucrări de anvergură din Constanţa, blocate prin contestaţii
Insolvenţa firmei Silvani SRL, amânată pentru 2018. Legături cu Euromateria SRL


Asocierea Euromateria SRL - Rico SRL, „inamicul nr. 1” al proiectelor Constanţei. Blestemul Parcului Arheologic! (documente)

Societăţile care vor să reabiliteze Cazinoul se "duelează" în instanţă. Ce a decis Curtea de Apel Bucureşti?

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • io dixit 08 Dec, 2017 21:04 daca,contestatarul pierde in instanta, firma + managerul + patronul sa plateasca pierdere de timp sub forma de penalitate. sa zicem 10.000 euro/zi. de ce zic firma + managerul + patronul, pentru ca o firma din offshore , cu un singur angajat, managerul, chiar daca pierde, si nu plateste, atunci sa plateasca managerul din buzunar. cred ca in felul asta se mai gindesc inainte de a avea vreun gind. si invers, dac cistiga, atunci cei care au acordat licitatia, sa plateasca ei.