Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mii de ani i-au trebuit luminii să ne-ajungă“ Baza sportivă de la Ciocârlia, ignorată de autorităţile centrale timp de opt ani

ro

19 Aug, 2014 00:00 2493 Marime text
Chiar dacă activităţile sportive sunt încurajate din ce în ce mai mult în mediul rural de autorităţile locale, un climat competiţional favorabil nu poate fi creat decât cu puţin ajutor din partea autorităţilor centrale.

Ajutor care, aşa cum este cazul Primăriei comunei Ciocârlia, se lasă aşteptat chiar şi timp de opt ani. Pentru că vechile baze sportive s-au degradat, o serie de investiţii vizează transformarea terenurilor de sport şi a sălilor sportive vechi din localitate într-o bază sportivă modernă, la standarde europene. „Există un proiect depus la ministerul de resort încă din 2006, care prevede construirea unei baze sportive moderne, cu teren de fotbal omologat tip I, dar singurii bani pe care i-am primit în cadrul acestui proiect au fost cei alocaţi printr-o Hotărâre de Guvern - 977/2010 - privind repartizarea pe proiecte a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural pe anul 2010, stabilit prin Ordonanţa Guvernului nr. 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural. Atunci au fost alocaţi 4.000 de lei. În rest... linişte şi pace, căci mii de ani i-au trebuit luminii să ne-ajungă“, a declarat primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.

Baza sportivă, în acelaşi stadiu ca blocurile ANL

Potrivit gospodarului-şef al localităţi, valoarea totală a proiectului este de 606.020 de lei, iar valoarea eligibilă pentru finanţare este de 446.250 de lei. „De fapt, am atras atenţia în mai multe rânduri autorităţilor competente cu privire la proiectul pentru baza sportivă, chiar şi anul acesta, dar n-am primit niciun răspuns. Posibil să fie din cauză că avem doar 3.200 de locuitori, iar proiectele să nu fi fost eligibile din acest motiv, să nu fi fost considerate eficiente din punct de vedere economic, la fel ca şi proiectul pentru construcţia unor locuinţe ANL“, a mai spus primarul Traian Dragomir.
 
Gospodarul-şef ne-a mai declarat că o investiţie în baza sportivă a localităţii ar fi fost mai mult decât necesară în special jucătorilor de la AS Ciocârlia. „Actualmente, echipa de fotbal se antrenează pe stadionul mare, însă nu există condiţii demne de o comună modernă europeană. Această bază sportivă ar fi însemnat şi construirea unor vestiare, duşuri şi aşa mai departe, lucruri necesare pentru o bună desfăşurare a actului sportiv de calitate. Şi cei mai tineri ar fi fost astfel atraşi să facă sport, să facă mişcare“, a precizat reprezentantul administraţiei publice locale de la Ciocârlia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii