Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micii şi berea pensionarilor de 1 Mai s-au transformat În Postul Crăciunului, Primăria oferă fasole cu cârnaţi (document)

ro

25 Nov, 2014 00:00 2424 Marime text
De 1 Mai, o mulţime de pensionari au aşteptat ca Primarul Constanţei să se ţină de cuvânt şi să le ofere, aşa cum a promis, o petrecere câmpenească. După ce i-a amăgit mai multe săptămâni, edilul-şef al Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat că Primăria nu va mai oferi mici de 1 Mai pentru că la licitaţie s-a prezentat o singură persoană, care s-a retras ulterior, temându-se de verificări din partea autorităţilor. Cum promisiunea dată atunci nu s-a concretizat, pesemne că Primăria a strămutat serbarea de 1 Mai pentru sărbătoarea naţională de 1 Decembrie. Nu doar luna s-a schimbat, ci şi micii şi berea, care s-au transformat în fasole cu cârnaţi, scăldată în vin şi băuturi răcoritoare. Iar de la ziua naţională nu puteau lipsi formaţiile de muzică populară care să întreţină atmosfera. Cum altfel decât pe bani publici.
 
Astfel, municipalitatea Constanţa anunţă pensionarii că picnicurile organizate în prag de iarnă vor începe pe 1 Decembrie de la ora 11.00, în cinci locuri din oraş: Piaţa Poarta 6, Zona CET, Parc Tomis II, Parc Tăbăcărie - interior Ţara Piticilor şi, bineînţeles, în Cartierul Social Henri Coandă. În cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local de pe 23 iunie, municipalitatea a adoptat HCL nr. 148/23.06.2014 privind organizarea anuală de activităţi festive (programe artistice, pregătirea şi servirea de mâncare tradiţională românească etc.), pentru pensionari, cu prilejul zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.
 
Facem menţiunea că cele 5 amplasamente au fost stabilite ulterior prin grija Direcţiei Asistenţă Persoane Vârstnice şi Nevoiaşe, cea care ar trebui să se ocupe să caute locurile strategice pentru întins mesele, astfel încât tot mai mulţi pensionari să vină şi să se bucure de fasolea cu cârnaţi din Postul Crăciunului. Şi mai interesant este că petrecerea câmpenească de pe 1 Decembrie vine la două săptămâni după alegerile pentru preşedinţia României.
 
Precizăm că am încercat să luăm legătura cu viceprimarul Constanţei Decebal Făgădău pentru a-i cere mai multe detalii privind acţiunea municipalităţii pentru Ziua Naţională, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre. Dacă ne va transmite un punct de vedere, acesta va fi publicat într-o ediţie viitoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii