Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mici, băutură şi distracţie Pensionarii vor petrece de 1 Mai pe cheltuiala municipalităţii

ro

04 Apr, 2014 00:00 1826 Marime text
Consilierii Municipali ai Constanţei se vor reuni, luni, în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi se regăsesc 30 de proiecte de hotărâre care vor fi supuse votului aleşilor locali. La numărul 7 pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre ce priveşte modificarea HCL nr. 100 / 27.02.2012, în vederea organizării de activităţi festive pentru pensionari, cu prilejul zilei de 1 Mai. „În vederea realizării măsurilor de protecţie socială pe care legea le-a reţinut în sarcina autorităţilor publice locale şi venind în întâmpinarea principiilor de protecţie socială ale Uniunii Europene, propunem întărirea măsurilor de protecţie socială adresate pensionarilor, prin organizarea de activităţi festive pentru persoane vârstnice cu prilejul zilei de 1 Mai, în trei locaţii ale municipiului Constanţa. [...] Propunem ca alegerea celor trei locaţii în care se vor organiza activităţile festive (programe distractive, preparate la minut, băuturi etc.) să se facă în fiecare an prin grija Direcţiei de asistenţă persoane vârstnice şi nevoiaşe“, se arată în expunerea de motive.

Aşadar, începând de anul acesta, Direcţia de asistenţă persoane vârstnice şi nevoiaşe va fi cea care va găsi locurile strategice pentru întins grătarele, astfel încât tot mai mulţi pensionari să vină şi să se bucure de fumul micilor stropiţi cu bere.
Interesant este faptul că municipalitatea s-a gândit să aducă o modificare unei Hotărâri de Consiliu Local ce a fost adoptată în 2012 tocmai acum, în anul în care sunt programate două sesiuni electorale.

Să ne aducem aminte că şi acum doi ani, când a fost adoptată această HCL, au fost alegeri locale.
Să încerce oare municipalitatea să trezească memoria „gustativă“ a constănţenilor numai în anii electorali, organizând astfel de agape publice? Pentru cei care stau bine la capitolul „aduceri-aminte“, şi în anul (electoral) 2008 au fost organizate de 1 Mai aceleaşi petreceri câmpeneşti, în aer liber, care s-au soldat cu o veritabilă baie de mulţime pentru edilul-şef. Pe atunci, primarul Constanţei era prezent, alături de preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, în Parcul Tăbăcărie, printre sutele de pensionari veniţi să deguste „tradiţionalii“ mici de 1 Mai Muncitoresc...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii