Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mica Unire a fost sărbătorită cu fast la Topalu

ro

26 Jan, 2017 00:00 2409 Marime text
Cu prilejul zilei de 24 ianuarie, când s-a sărbătorit Mica Unire, mai multe administraţii locale din judeţul Constanţa au organizat manifestări mai mici sau mai mari, după posibilităţile financiare. Printre administraţiile locale care au marcat această sărbătoare se numără şi Primăria Topalu. Aici, sute de persoane din comună au luat parte la acţiunea pregătită de autorităţi, care a cuprins mai multe momente. 
 
„Au fost aproximativ 400 de oameni care au participat la Căminul Cultural Topalu, s-a servit fasole cu ciolan şi vin fiert. Au fost invitaţi şi au venit foştii primari şi viceprimari, primari din judeţul nostru. Copiii din şcoala generală a localităţii au prezentat un program artistic, a urmat o horă a Unirii. Totul s-a desfăşurat la monumentul din Topalu, după care s-a mers, pe muzică de fanfară, spre Căminul Cultural, unde s-au adunat oamenii şi am sărbătorit în continuare“, a declarat Valentin Stanciu, primarul comunei Topalu.
 
După data de 5 ianuarie, condiţiile meteorologice severe au pus stăpânire pe judeţul Constanţa. Au căzut precipitaţii masive sub formă de ninsoare, iar vântul a suflat cu putere. Mai multe drumuri judeţene au fost pur şi simplu astupate de nămeţi şi a fost nevoie de intervenţia utilajelor pentru deszăpezire. În afară de autovehiculele cu care au acţionat autorităţile judeţului, şi primăriile au contribuit cu utilaje aflate în dotarea acestora ori a firmelor care au contracte încheiate cu autorităţile locale.

„Vremea nefavorabilă a creat probleme în judeţul Constanţa, însă noi ne-am descurcat bine cu utilajele din dotare de la nivelul localităţii. Avem încheiate contracte de colaborare cu două societăţi care au utilaje, s-a intervenit atunci când am avut nevoie, s-a deszăpezit şi, de acum încolo, suntem pregătiţi să facem faţă intemperiilor, dacă vor mai fi în această iarnă. Avem stoc de motorină, şi unităţile de învăţământ sunt dotate cu material combustibil pentru perioada următoare, nu sunt probleme“, a precizat Valentin Stanciu.
 
În ceea ce priveşte investiţiile din comuna Topalu, primarul precizează că se aşteaptă adoptarea bugetului local, care va cuprinde şi planul de investiţii pentru anul în curs.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii