Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Matei începe al doilea mandat de primar la Năvodari Consilierii locali au fost validaţi. Excepţie fac Pancencu, Tucan şi Calapod (Galerie foto)

ro

29 Jun, 2012 01:00 2224 Marime text

CLNavodari.jpgNoul Consiliu Local Năvodari a fost validat ieri, în cadrul unei şedinţe.

La evenimentul care a început la ora 10.00 şi care a avut loc la Casa Căsătoriilor din localitate a participat şi un reprezentant al Prefecturii Constanţa, în persoana lui Roland Frunză. Şedinţa de constituire a noului for decizional al oraşului a fost, în principiu, una liniştită, în pofida divergenţelor de opinie care s-au iscat. Ele au luat naştere ca urmare a faptului că trei dintre noii consilieri locali nu au fost validaţi.

Amânare, invalidare, abţinere

Dintre cei 19 aleşi din Consiliul Local Năvodari, în şedinţa de ieri au fost validaţi doar 16. Potrivit preşedintelui comisiei de validare a consilierilor, social-democratul Liviu Stan, comisia a propus amânarea validării mandatului de consilier al liberalului Iurin Pancencu. Conform spuselor lui Stan, mai mulţi cetăţeni ar fi sesizat Primăria cu privire la faptul că Pancencu nu locuieşte la adresa din buletin. Fapt pentru care administraţia locală a solicitat organelor competente verificarea acestui aspect. Până când situaţia va fi lămurită, Iurin Pancencu nu va fi validat.

Cel de-al doilea consilier care nu a fost validat este democrat liberalul Tudorel Calapod. În cazul acestuia însă, propunerea comisiei nu a fost de amânare, ci de invalidare, pe motiv că Tudorel Calapod este urmărit penal într-un dosar. Calapod a declarat, în cadrul şedinţei, că partidul va contesta în instanţă decizia CL şi va solicita daune morale. În locul lui Calapod a fost validat Bogdan George Boaşcă, despre care Calapod susţine că nu ar avea sprijinul partidului.

Nu în ultimul rând, Tucan Jr. nu a fost nici el validat. Cu un vot pentru, două împotrivă, restul abţineri, Valentin Emanuel Tucan nu a depus ieri jurământul de ales local. În această situaţie este posibil fie ca partidul să propună pe altcineva în locul său, fie ca Tucan să atace în instanţa de contencios administrativ invalidarea.

„Sfântul Nicolae"

După depunerea jurământului, primarul Nicolae Matei a declarat că va conduce în continuare oraşul precum Sfântul Nicolae: „Într-o mână voi avea darurile pentru populaţia din Năvodari, în cealaltă voi ţine biciul pentru cei care se vor opune proiectelor de dezvoltare ale oraşului".

Edilul-şef a menţionat că preia oraşul într-o situaţie financiară considerabil mai bună decât cea în care se afla în urmă cu patru ani, dar şi că e reconfortant să ştie că are o majoritate covârşitoare în Consiliul Local.

Nu în ultimul rând, viceprimar al oraşului Năvodari a fost ales, în şedinţa de ieri, tot Florin Chelaru. Acesta îşi începe astfel al doilea mandat de edil.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii