Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia va contracta un împrumut de la Ministerul de Finanţe

ro

19 Feb, 2013 22:29 1534 Marime text
Consilierii locali din Mangalia s-au reunit, ieri după amiază, într-o şedinţă de îndată, context în care au aprobat un proiect privind contractarea unui împrumut. Este vorba despre un împrumut în valoare de maximum 19.436.969 lei, de la Ministerul Finanţelor Publice, împrumut din vărsămintele din privatizare, „cu o maturitate de până la cinci ani", aşa cum se arată într-un comunicat de presă.

Conform proiectului de hotărâre iniţiat de primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, banii ar urma să fie folosiţi pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabilitatea municipalităţii, faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări. „Din document mai reiese că plata serviciului anual al datoriei publice locale aferent împrumutului se asigură integral din bugetul local al Primăriei municipiului Mangalia", se menţionează în comunicat.

Ordonatorul principal de credite se obligă să publice, trimestrial, pe site-ul oficial al primăriei, pe toată durata serviciului datoriei publice locale, date legate de: hotărârea Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, precum şi de orice modificări şi/sau completări ale acesteia, de valoarea finanţării rambursabile contractate/garantate în valută de contract, de graful de îndatorare a Primăriei Mangalia, dar şi de durata serviciului datoriei publice locale, „cu precizarea perioadei de graţie şi a perioadei de rambursare a finanţării rambursabile". Nu în ultimul rând, aşa cum anunţă administraţia publică locală din sudul litoralului, pe site vor fi publicate şi date ce ţin de dobânzile, comisioanele şi orice alte costuri aferente fiecărei finanţări rambursabile, precum şi de plăţile efectuate din fiecare finanţare rambursabilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii