Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mai constănţean decât cei care s-au născut aici" Mazăre a pus piatra de temelie la cartierul Henri Coandă (Galerie foto)

ro

03 Apr, 2012 00:00 3151 Marime text
mazare-campussocial1.jpgConstantinescu: „Este un proiect unic în România. Încă din 2000, când eram consilier local, am văzut că în permanenţă cineva are nevoie de un acoperiş deasupra capului. Iar proiecte de acest gen există în toată Europa"

Primarul Radu Mazăre, alături de oficialităţi locale, dar şi de beneficiari, a inaugurat ieri lucrările la cartierul de locuinţe modulare Henri Coandă.

La eveniment au participat reprezentanţii Shapir Structures, firma care va ridica blocurile, Radu Briban, şeful House Consult, proiectantul lucrării, consilierii locali Ecaterina Prodan, Paula Cioceanu, Mădălina Popa, Gheorghe Stoica, Mihalache Muşat, Ibram Temur, Mircea Dobre, Ali Nurhan, Răducu Popescu, Daniel Georgescu, Ovidiu Cupşa, directori din Primărie, precum Ani Merlă, Ionuţ Pripişi, Ionel Pilat, Ion Marica, Radu Babuş, Constantin Babuş, dar şi consilieri judeţeni. Printre cei prezenţi s-au mai aflat Alexandru Mazăre, Lucian Băluţ, Răducu Mazăre, Sergiu Babinciuc şi Alexandru Florian Ilie.

Împăcat în faţa lui Dumnezeu

În prim-plan s-au aflat Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, care a oficiat o slujbă religioasă. „Această inaugurare reprezintă pentru mine, ca primar de 12 ani, cel mai de suflet proiect. L-am făcut ca să fiu împăcat în faţa lui Dumnezeu. Poate că iarna, când stăm la căldură şi avem ce mânca, nu ne gândim şi la cei care stau în frig, în bordeie de pământ. M-a apăsat mereu problema acestor mii de oameni. A fost ideea viceprimarului meu, Gabi Stan, căruia îi mulţumesc. (...) I-am rugat pe cei de la Shapir să se implice în acest proiect, să participe la licitaţie şi au acceptat chiar dacă nu prea câştigă mare lucru. Şi le mulţumesc", a declarat primarul Radu Mazăre, imediat după ce a făcut o „baie" prin mulţimea adunată în viitorul campus Henri Coandă. De altfel, la finalul evenimentului, oamenii strânşi să vadă investiţia au primit pachete cu alimente din partea Shapir Structures.

„Nicule, îţi mulţumesc"

Potrivit spuselor edilului, primele locuinţe vor fi inaugurate la finele lunii mai, începutul lunii iunie, iar următoarea tranşă în octombrie. „Nu puteam realiza nimic fără ajutorul lui Nicu (n.r. Nicuşor Constantinescu). Mereu, când am avut nevoie de ajutor, Nicu m-a sprijinit, şi CJC-ul la fel, şi pentru asta, Nicule, îţi mulţumesc", a subliniat Mazăre. La rândul său, şeful CJC a replicat: „Ce aş putea spune după Mazăre? Este un proiect unic în România. Încă din 2000, când eram consilier local, am văzut că în permanenţă cineva are nevoie de un acoperiş deasupra capului. Iar proiecte de acest gen există în toată Europa". Laude au venit şi din partea ÎPS Teodosie, care a recunoscut că niciodată nu a fost atât de emoţionat de un eveniment de acest gen. „Aţi devenit mai constănţean decât cei care s-au născut aici", i-a spus arhiepiscopul Tomisului bucureşteanului Radu Mazăre.

mazare-mazare2.jpgInvestiţia se ridică la 2.244 de euro pentru fiecare persoană care va locui în blocurile construite pe structură metalică. Valoarea totală a contractului este de 7.783.873 de euro. Un bloc va avea 48 de unităţi locative: 24 cu două camere, 15 cu trei camere şi 9 garsoniere. La temelia primul bloc a fost îngropat un hrisov, pe care scrie că „acest proiect este destinat oamenilor năpăstuiţi". Hrisovul mai conţine şi date despre proiectul campusului social „Henri Coandă".

Potrivit spuselor lui Radu Mazăre, în campus vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, locuri pentru grătare, o secţie de poliţie. De asemenea, vor exista trei tipuri de chirii: prima categorie de persoane nu va plăti nimic, cea de a doua categorie va plăti apa şi curentul, iar cea de-a treia - apa, curentul şi o chirie modică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • neva 03 Apr, 2012 14:00 Un lucru pozitiv. Suntem datori si pentru cei defavorizati.