Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luminile Crăciunului au „inundat“ comuna Peştera „Parcul Bucuriei“, animat de mii de persoane care au venit să vadă spectacolul iernii (galerie foto)

ro

08 Dec, 2014 00:00 8051 Marime text
„Parcul Bucuriei“ şi-a deschis din nou larg porţile pentru mii de oameni veniţi să vadă spectacolul de lumini care animă, an de an, comuna Peştera. Pentru că a devenit deja o tradiţie pentru localitatea condusă cu succes de primarul Valentin Vrabie, Moş Nicolae a vestit şi anul acesta începutul sărbătorilor de iarnă. Spectacolul de lumini care întrece în frumuseţe orice parc amenajat în Constanţa, focurile de artificii pe cerul de cristal şi colindele îndrăgite care au răsunat toată seara, completând atmosfera de basm, au fost doar câteva dintre ingredientele care au alcătuit o seară perfectă la Peştera.

Fuego - „În această bucăţică de Românie, s-a creat un mic Rai“

La ora 18.00, parcul era deja neîncăpător. Mii de persoane din tot judeţul, de la mic la mare, au asistat sâmbătă la cel mai aşteptat eveniment al sărbătorilor de iarnă - aprinderea luminilor de sărbătoare. Anul acesta, primarul Valentin Vrabie s-a întrecut pe sine şi a creionat un colţ de rai mai luminos în frumosul parc din comună. „Cu cele mai bune gânduri, pornim spre sărbători şi, dacă vă uitaţi cu atenţie în acest parc, fiecare colţişor, fiecare beculeţ, toate sunt puse din tot sufletul cu o dorinţă: ca atunci când sunt privite, toţi oamenii să simtă spiritul sărbătorilor şi să devină mai buni“, a declarat primarul Valentin Vrabie.

Dacă în anii trecuţi cei prezenţi la festivitatea de inaugurare au fost încântaţi de prezenţa lui Ştefan Hruşcă, Aurel Moldoveanu, Grupul Etno-Crăiţele sau Provincialii, de data aceasta, îndrăgitul artist Fuego a fost cel care a adus colindele mai aproape de sufletele celor prezenţi. „În această bucăţică de Românie, s-a creat un mic Rai de sărbători. Totul e plin de lumini, de culoare, de căldură, cu bun gust. Şi e mare lucru. Reuşeşti să te simţi exact că într-o capitală europeană ornată pentru Crăciun. Am cântat aici prima oară în 2008, vara. De atunci şi până acum, primarul Valentin Vrabie, om de ispravă, gospodar şi plin de vitalitate, a reuşit să transforme acest loc de Românie într-unul de poveste, în care ţi-e drag să revii“, a spus Fuego, bucuros de revederea cu prietenii vechi de la Peştera.

Valentin Vrabie - „Vor cânta artişti care au făcut furori pe scena Eurovision“

Alături de Fuego au mai urcat pe scenă, în aplauzele celor prezenţi, alţi interpreţi îndrăgiţi: Mariana Vlad, Ion Vlad, Gigi Geantă, Mariana Culda, Favorit Band şi Favorit Dance, Laurenţiu şi trupa Demenţialii. „Ne străduim în fiecare an să aducem în sufletele oamenilor măcar un pic de bucurie, încercând să-i facem să uite pentru câteva clipe de greutăţile de peste an. Mai mult decât atât, bucuria din ochii copiilor şi zâmbetele lor, la vederea miilor de luminiţe, ne răsplătesc înmiit toate eforturile depuse“, susţine iniţiatorul acestui eveniment, primarul Valentin Vrabie.
Un brad din milioane de luminiţe, sania lui Moş Crăciun trasă de reni, oameni de Zăpadă şi o mulţime de brazi împodobiţi îi aşteaptă pe toţi cei care vor să vadă aievea bucuria sărbătorilor din Comuna Peştera. „Materialele folosite înseamnă un efort de câţiva ani, respectiv de 6 ani de când mă aflu, cu voia lui Dumnezeu, la Primăria Peştera. Şi anul acesta am aranjat lucrurile în aşa fel încât totul să pară o poveste, un parc al bucuriei, aşa cum l-am numit anul acesta“, a declarat primarul Valentin Vrabie.
Parcul este îmbrăcat în straie luminoase de sărbătoare de pe 6 decembrie până pe 7 ianuarie. Anul acesta însă, primarul spune că a pregătit surprize nenumărate pe durata întregii perioade a sărbătorilor de iarnă, iar în fiecare sfârşit de săptămână va avea loc câte un eveniment aparte. „Şi sâmbăta viitoare vom avea artişti invitaţi, şi la fiecare sfârşit de săptămână care urmează ne vor încânta artişti consacraţi. Însă nu voi divulga mai multe, vă spun doar că vor cânta artişti care au făcut furori pe scena Eurovision“, a declarat primarul Valentin Vrabie.

Troiţă sfinţită de Sfântul Nicolae

Pentru marea sărbătoare creştină va fi pregătită în peştera din localitate scena Naşterii Mântuitorului, cu actori costumaţi, întocmai cum este descrisă în Scriptură scena reală.
Mai mult decât atât, pentru că sărbătoarea Crăciunului este în primul rând una religioasă, tot de Sfântul Nicolae, la Peştera a fost sfinţită o nouă troiţă din lemn, care îi întâmpină pe trecători chiar la intrarea în localitate.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii