Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările de la Cetatea Capidava, în continuare suspendate Comuna Topalu va depune un nou proiect pentru asfaltare

ro

10 Feb, 2016 00:00 3440 Marime text


Mai sunt trei săptămâni până la venirea primăverii. În comuna Topalu se depun eforturi serioase pentru reluarea lucrărilor la actualele proiecte aflate în desfăşurare, printre care şi Cetatea Capidava, dar şi pentru depunerea de noi proiecte, menite să înfrumuseţeze satele comunei.
Astfel, un proiect important, pe care administraţia locală îl vrea încheiat în acest an, vizează finalizarea lucrărilor de reabilitare a Cetăţii Capidava.

„În proporţie de 75 - 80%, lucrările pentru reabilitarea vechii cetăţi sunt gata. Numai că întâmpinăm câteva probleme“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat.


Reamintim că lucrările de restaurare a Cetăţii Capidava sunt efectuate de firma Mara Construct SRL. Una dintre problemele la care face referire primarul Gheorghe Murat este faptul că administratorul societăţii menţionate a fost arestat de DNA Constanţa. Astfel, la sfârşitul lunii noiembrie, afaceristul Constantin Dima, administratorul Mara Construct SRL, a fost arestat preventiv, la solicitarea DNA Constanţa. În momentul de faţă, el se află sub control judiciar. Potrivit DNA, „în perioada 18.05.2015 - 10.09.2015, în contextul unui proiect privind restaurarea sitului arheologic Capidava, inculpatul Dima Constantin, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a falsificat mai multe documente în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene şi de la bugetul Consiliului Judeţean Constanţa“.
 
Menţionăm, de asemenea, că Cetatea Capidava se subordonează Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, iar proiectul pentru reabilitarea obiectivului a fost realizat de CJC.



Autoritatea publică locală mai urmăreşte, în acest an, pietruirea şi asfaltarea drumurilor din comună.
 

„Întrucât majoritatea drumurilor sunt pietruite în jur de 90%, ne-am gândit să depunem un nou proiect pentru asfaltare prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Avem depus deja pentru avizare la Mediu. Asfaltarea se va produce din bugetul local. Avem deja banii, respectiv 700.000 de lei“, a adăugat gospodarul-şef.

 
Tot în acest an, autoritatea publică locală a comunei Topalu intenţionează să depună şi un proiect pentru construirea unei staţii de epurare, pentru care a realizat deja un studiu de fezabilitate. Viitoarea staţie de epurare din Topalu ar urma să fie construită pe bani europeni. Mai mult, administraţia locală vrea să depună acest proiect împreună cu cel pentru canalizare, funcţionarii lucrând deja la documentaţia celui din urmă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii