Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucian Blaj, suspendat de prefectul Constanţei Marian Iordache preia atribuţiile de primar al comunei Seimeni (documente)

ro

02 Feb, 2016 00:00 4027 Marime text


Prefectul Ion Constantin a emis, ieri, ordinul prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului primarului comunei Seimeni, Lucian Blaj. Acesta a avut în vedere decizia nr. 3/28.01.2016 a Judecătoriei Medgidia - Secţia Penală, prin care s-a dispus arestul la domiciliu pentru o durată de 30 de zile a gospodarului-şef. Conform Legii Administraţiei locale, mandatul unui primar se suspendă pe durata arestului.
 
Hotărârea emisă de Judecătoria Medgidia - Secţia Penală statuează: „Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia de arestare preventivă a inculpatului Blaj Lucian şi dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Blaj Lucian pe o durată de 30 de zile, de la data de 28.01.2016 la data de 26.02.2016, inclusiv. Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, situat în sat Dunărea fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu numiţii Iordache Marian, Trifan Amalia, Irimia Carmen, Blaj Tudor, None Marian, Chirilă Steluţa, Şerban Mitică, Lungu Lenuţa, Gheorghe Vasile. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, precum se arată în dosarul penal nr. 469/256/2016."

Cine îi ia locul?



Potrivit prevederilor Legii Administraţiei publice locale - 215/2001, atribuțiile de primar vor fi preluate de viceprimarul localității,  Marian Iordache, în cazul de față. Potrivit celei mai recente declarații de avere, completată în aprilie 2012 şi postată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, Marian Iordache deține în Seimeni patru terenuri arabile. De asemenea, acesta declară că mai are, din 1994, o fermă, tot în localitatea Simeni.
 
Conform declaraţiei de avere, este proprietarul a trei tractoare, dar şi al unui automobil Dacia, pe care l-a cumpărat în anul 2000. În aceeaşi declaraţie de avere, Iordache menționa că, în anul 2012, deţinea un cont curent la CEC Bank, în valoare de 20.200 de lei, deschis în 2006.
 
La capitolul venituri, menționa că, în anul fiscal anterior depunerii declarației de avere, a obţinut 15.000 de lei ca administrator al Întreprinderii Individuale Marian Iordache. De asemenea, a declarat şi 35.000 de lei, bani încasaţi din activităţi agricole. 
 
Potrivit declaraţiei de interese, disponibilă de asemenea pe site-ul ANI, completată în aprilie 2012, viceprimarul comunei Seimeni menţiona că este preşedintele organizaţiei locale a PSD şi, de asemenea, declara calitatea de administrator, cel mai probabil, al întreprinderii sale individuale.
 
Menţionăm că 2012 este anul în care au început şi s-au oprit informaţiile privind averea şi interesele lui Marian Iordache, alte documente nefiind încărcate nici pe site-ul Primăriei, nici pe cel al ANI.
 
Recent, primarul din Seimeni, precum şi viceprimarul Marian Iordache au avut parte de zile agitate. Aceştia, în data de 23 decembrie, s-au trezit cu oamenii legii peste ei, atât la propriile domicilii, cât şi la sediul Primăriei şi într-o altă locaţie.
 
Lucian Blaj este suspectat de comiterea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu, instigare la fals material şi intelectual. De asemenea, în cauză mai sunt cercetate, în stare de libertate, alte patru persoane, pentru comiterea mai multor infracţiuni de fals. Primarul Lucian Blaj consideră că este vorba despre o sesizare făcută de cineva din Primărie, care ar dori să-i ia locul.
 
Amintim că şi Adrian Stan, edilul-şef al oraşului Techirghiol, este suspectat că ar fi pretins de la un om de afaceri mai multe sume de bani reprezentând un procent din facturile emise de societatea denunţătorului în temeiul unui contract de execuție lucrări și achitate de Primăria orașului Techirghiol. Adrian Stan a fost reţinut pe data de 23 octombrie şi trimis în judecată la 17 noiembrie de procurorii DNA Constanţa, în prezent fiind plasat în arest la domiciliu.
 
De asemenea, în ultimele luni, patru primari din judeţul Constanţa şi-au pierdut mandatele, ca urmare a unor decizii de condamnare la închisoare cu suspendare dictate de instanţele de judecată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei - Seimenii Mici 05 Feb, 2016 14:46 Gata si a vazut Iordache visul . Dar nu se intreaba cine-l alege in 2016 . JOSSSSSSS CU TIRANUL Oameni buni , oare Blaj nu si da seama ca Iordache i-a facut-o impreuna cu Emil Nicolae si cu patronul de la Land .....