Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţia a fost contestată Peste 700.000 de lei pentru paza obiectivelor RATC

ro

18 Sep, 2017 00:00 2642 Marime text
Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa (RATC) a organizat, în luna iunie a acestui an, o licitaţie pentru atribuirea contractului de pază a obiectivelor regiei, care a fost contestată. Obiectul contractului constă în servicii de pază, de investigaţie şi de siguranţă.

Negocierea s-a realizat fără anunţ de participare, ca urmare a situaţiei de urgenţă extremă ce a survenit în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, potrivit managerului interimar al instituţiei, Bogdan Niţă.
 
Acesta spune că firma cu care RATC a avut contract pentru serviciile de pază, SC Clean Control, a declinat/denunţat contractul încă din luna mai, astfel că regia a fost obligată să încheie şi să prelungească lunar un contract pentru paza obiectivelor regiei. Între timp, a iniţiat această negociere în vederea încheierii unui contract stabil.
 
„La procedură s-au prezentat trei societăţi comerciale. Două dintre acestea au fost descalificate şi, nemulţumite de acest aspect, s-au adresat Consiliului de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Zilele trecute, am primit o adresă prin care suntem informaţi că deliberarea CNSC va mai dura şapte-opt zile. Sperăm să avem cât mai repede un contract oficial“, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, directorul RATC, Bogdan Niţă.
Valoarea estimată a contractului de pază este de 710.000 lei pe an dar toate cele trei oferte s-au plasat sub această sumă. Oferta câştigătoare,dar contestată are o valoare de 667.512 lei pe an şi aparţine societăţii One Star Security. Firmele care au contestat licitaţia au venit cu oferte apropiate. Este vorba despre Transguard şi Zip Escort, potrivit informaţiilor furnizate de directorul RATC, Bogdan Niţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii