Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liber la accesarea de fonduri europene pentru faleza de la Cernavodă

ro

08 Jul, 2013 00:00 1518 Marime text
Proiectul privind amenajarea falezei Cernavodă iniţiat în anul 2004 de către primarul Gheorghe Hânsă începe să prindă contur.

Pe masa de lucru a administraţiei locale se află, din nou, acest obiectiv de investiţii, iar piedicile care au venit din partea Companiei Naţionale de Căi Ferate SA în ultimii zece ani, nu mai există.
La momentul preluării noului mandat, în vara anului 2012, Hânsă a reluat procedura de obţinere a avizelor de trecere a căii ferate în domeniul public al oraşului şi de eliberare a terenului din zona falezei, prin dezafectarea dispozitivului de linii CFR. Hânsă a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că după aproape 10 ani, Compania Naţională de Căi Ferate SA este de acord cu acest proiect, iar următoarea etapă prevede eliberarea avizului de casare a căii ferate şi demararea procedurilor legale pentru emiterea unei hotărâri de Guvern privind transferul bunului imobil din domeniul public al statului în domeniul public al oraşului.

Este de menţionat că Primăria Cernavodă a primit sprijin şi din partea Administraţiei Canalelor Navigabile pentru consolidarea digului, fiind stabiliţi paşii următori pentru promovarea unei noi hotărâri de Guvern cu privire la trecerea terenului aferent digului din domeniul ACN în domeniul public al oraşului Cernavodă. Aceşti paşi vor permite accesarea fondurilor europene necesare consolidării digului şi creării zonei de promenadă. Lucrările de consolidare prevăd şi proiectarea unui canivou pentru evacuarea apelor pluviale şi înlăturarea pericolului de inundaţii. Prin realizarea acestui proiect, faleza va putea fi introdusă în circuitul turistic al oraşului, susţine edilul Gheorghe Hânsă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii