Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Valu lui Traian s-au inaugurat case pentru tineri şi sală de sport pentru campioni (galerie foto)

ro

22 Dec, 2011 00:00 2901 Marime text
cap_5.jpg„Guvernul are bani pentru investiţii", i-a asigurat pe locuitorii din Valu lui Traian prefectul Constanţei, Claudiu-Iorga Palaz

Localitatea Valu lui Traian a inaugurat ieri sala de sport şi locuinţele ANL din comună. La cele două obiective de investiţii s-a lucrat timp de doi ani, a precizat şeful autorităţii locale, Florin Mitroi. La eveniment a fost prezent prefectul Constanţei, Claudiu-Iorga Palaz, dar şi primarul de la Castelu, Nicolae Anghel. Au fost invitate la inaugurare şi cele 52 de familii care au intrat în posesia cheilor de la ANL-uri. Un sobor de preoţi a oficiat slujba de sfinţire a celor două construcţii. A luat mai apoi cuvântul primarul comunei, Florin Mitroi. „Comuna nu a simţit perioada de criză, pentru că depinde de cum faci management, de cum te mişti, iar la acest capitol ora exactă se dă de la Bucureşti", le-a transmis celor prezenţi şeful autorităţii locale, urându-le localnicilor sărbători fericite şi toate cele bune. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, i-a felicitat şi el pe beneficiarii imobilelor ANL, iar sportivilor le-a urat mult succes în continuare. „Nu vă uitaţi la ce spun anumite televiziuni. Guvernul găseşte bani, banii vin şi la noi în judeţ, bani foarte mulţi pentru construcţia autostrăzii, pentru săli de sport, sistem de canalizare", a declarat prefectul.

„Să vă bucuraţi de locuinţe! Ele v-au fost date din tot sufletul!"

Claudiu Palaz i-a felicitat atât pe noii chiriaşi, cât şi pe sportivii localităţii ce poartă cu demnitate numele Constanţei în competiţii. „Vă doresc sărbători fericite la casă nouă! Să vă bucuraţi de locuinţe mult timp, ele v-au fost date din tot sufletul! Iar voi, sportivii, să nu vă mai uitaţi în curtea altora! De astăzi, aveţi sală de sport la voi în localitate", a menţionat Palaz. Antrenorul echipei de box i-a înmânat prefectului o medalie în semn de recunoştinţă. A urmat apoi un exerciţiu demonstrativ de box, aplaudat de cei prezenţi. La final, viceprimarul localităţii, Iulia Claudia Frăţilă, a înmânat beneficiarilor cheile locuinţelor ANL .

Lângă sala de sport se va construi un bazin de înot

Primarul Florin Mitroi le-a dezvăluit celor prezenţi că se lucrează la un nou proiect ANL. „Astăzi (n.r. ieri) a fost o zi foarte importantă pentru majoritatea locuitorilor din Valu lui Traian, pentru că s-a inaugurat o sală de sport unde au acces toţi cetăţenii localităţii. Trebuie să menţionez că avem cei mai performanţi sportivi ai judeţului Constanţa şi eu zic că este un lucru foarte bun că am venit în întâmpinarea lor cu această sală de sport atât pentru antrenamente, cât şi pentru desfăşurarea altor activităţi. Am profitat de această ocazie pentru a inaugura şi cele 52 de locuinţe ANL, care au fost atribuite tinerilor din localitatea Valu lui Traian care au avut bineînţeles punctaj maxim", a precizat Florin Mitroi. Edilul a mărturisit că nu se va opri aici cu construcţia de locuinţe, în momentul de faţă fiind depuse alte proiecte pentru ridicarea de ANL-uri. Nu trebuie uitat faptul că autoritatea locală a venit în întâmpinarea tinerilor din localitate şi cu locuri de casă prin introducerea unei suprafeţe generoase în intravilan, ce a fost lotizată şi repartizată doritorilor. „Şi noi am fost tineri, nu trebuie uitat lucrul acesta. Şi noi am avut un ajutor pentru o locuinţă sau pentru un loc pentru a face o casă", a conchis edilul. Iar proiectele continuă. Lângă sala de sport se lucrează la un alt proiect ce prevede amenajarea unui bazin de înot. „Proiectul a trecut de toate aprobările, dar finanţarea este blocată momentan", a declarat primarul Florin Mitroi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii