Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La propunerea primarului Nicolae Matei Studenta Diana Eugenia Matei, ajutată să-şi achite taxa de şcolarizare

ro

27 Feb, 2012 00:00 2542 Marime text
Navodari_sedinta_de_consiliu_local.jpgConsilierii locali din Năvodari au aprobat noi proiecte de hotărâre, care vizează modernizarea şi reabilitarea Cantinei Sociale şi a Centrului de zi, îmbunătăţirea accesului între municipiul Constanţa şi platforma industrială Năvodari şi construirea unui centru de afaceri în oraş.

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a convocat la finele săptămânii trecute, Consiliul Local în şedinţă extraordinară. Au fost dezbătute şi supuse spre aprobare 40 de proiecte trecute de votul comisiilor de specialitate. La primele două puncte înscrise în convocatorul întâlnirii au fost aprobate rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2012 şi contul de execuţie bugetară pentru anul 2011. Discuţiile asupra capitolului fonduri nu s-au oprit aici. Primarul Nicolae Matei a propus Consiliului Local decontarea a 25% din taxa de şcolarizare şi cazare pentru Diana Eugenia Matei, studentă la University of East Anglia din Norwich, Marea Britanie. De asemenea, Consiliul Local Năvodari a discutat şi despre bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2012 al SC Termica Distribuţie Năvodari SRL.

Fonduri europene pentru reabilitarea Cantinei Sociale

Edilul a mai primit votul consilierilor pentru unele modificări la HCL nr. 13/27.01.2011 privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Cantină Socială şi Centru de zi în localitatea Năvodari - reabilitare şi modernizare" şi, de asemenea, pentru HCL nr. 14/27.01.2011 privind aprobarea participării oraşului Năvodari cu proiectul „Cantină Socială şi Centru de zi în localitatea Năvodari - reabilitare şi modernizare" şi a cheltuielilor legate de implementarea acestuia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013. La iniţiativa edilului au fost votate modificări şi la HCL nr. 122/24.05.2011 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Îmbunătăţirea accesului între municipiul Constanţa şi platforma industrială Năvodari prin lărgirea şi modernizarea bulevardului Mamaia - Năvodari", dar şi la HCL nr. 142/24.05.2011 privind participarea oraşului Năvodari la proiectul sus-menţionat şi a cheltuielilor legate de implementarea acestuia. Un alt proiect important aprobat de consilierii locali a fost cel de la punctul 11, care vizează aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Construire centru de afaceri" şi participarea oraşului la cheltuielile legate de implementarea acestui proiect derulat de administraţia Năvodari prin POR 2007 - 2013. Au mai fost aprobate proiecte ce ţin de inventarierea bunurilor ce alcătuiesc dumeniul public al oraşului, vânzări şi schimburi de terenuri, precum şi prelungirea unor termene de obţinere a autorizaţiilor de construire. În acelaşi timp, au primit aviz favorabil mai multe repartizări de locuinţe sociale şi au fost atribuite denumiri unor străzi nou create care nu figurau în nomenclatorul stradal al localităţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii