Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La iniţiativa primarului George Scupra Moş Nicolae a venit cu burse substanţiale pentru cei mai harnici elevi din Ovidiu

ro

05 Dec, 2015 00:00 1933 Marime text
 
Moş Nicolae a venit mai devreme pentru cei mai harnici şi mai merituoşi elevi din oraşul Ovidiu. Aşa cum a promis, primarul George Scupra i-a premiat vineri pe copiii cu rezultate deosebite la învăţătură şi disciplină ai Liceului „Ion Podaru“, ai Şcolii Gimnaziale nr. 2, ai şcolilor din Culmea şi Poiana. Elevii au primit burse de merit substanţiale din partea Primăriei şi a Consiliului Local. Astfel, copiii care, în anul şcolar 2014-2015, au avut medii generale între 9 şi 9,49, au primit câte 200 de lei, cei cu medii cuprinse între 9,50 şi 9.99 - 300 de lei, iar cei mai harnici, cu media 10, au primit 500 de lei!
 
Iar surprizele pentru cei mici nu se opresc aici: primarul are în plan multe alte cadouri, despre care însă veţi putea citi în ediţia de luni a cotidianului ZIUA de Constanţa.

Lucrările de la debarcaderul din Ovidiu, încheiate cu succes

În altă ordine de idei, primarul George Scupra este bucuros că a fost finalizat cu succes un proiect important - construcţia debarcaderului din oraşul Ovidiu. Joi, autorităţile locale au declarat oficial încheierea lucrărilor la debarcader. Începute în luna februarie a acestui an, lucrările au costat 1.782.065 de lei.
 
„Este singura investiţie dintre cele şase proiecte de la nivel judeţean care a primit finanţare pe axa veche 2007-2013, ceea ce este îmbucurător“, a afirmat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.
 
Banii au provenit de la bugetul de stat, din Fondul European pentru Pescuit, cu o cofinanţare modică de la bugetul local al Primăriei oraşului Ovidiu, contractul pentru aceste lucrări fiind semnat la începutul acestui an cu Ministerul Agriculturii. „Proiectul, în total, a durat doi ani, începând de la idee, studii şi aşa mai departe, până la finalizare, însă lucrările efective au fost terminate în cinci luni“, a explicat edilul-şef al oraşului Ovidiu.
 
Obiectivele generale ale proiectului vizează creşterea valorii adăugate la produsele pescăreşti tradiţionale, consolidarea competitivităţii zonei de pescuit Dobrogea Nord şi creşterea consumului de peşte şi a produselor din peşte la nivelul zonei Dobrogea Nord.
 
Concret, prin acest proiect s-au realizat construirea şi amenajarea pe malul lacului Siutghiol, pe o suprafaţă de 1.616 mp, a două pontoane plutitoare pentru ancorare, a unui punct de servire a mesei pentru pescari şi a căilor de acces pietonale şi auto la pontoane.
 
„În urma acestui proiect, se va dezvolta zona de debarcare şi descărcare a peştelui la standarde europene. Mediul economic local va fi revigorat şi se va stimula creşterea cererii de peşte şi produse piscicole. În plus, în zonă vor putea ancora până la 80 de ambarcaţiuni. Un alt lucru bun va fi că, prin crearea debarcaderului, vor creşte veniturile la bugetul local al oraşului Ovidiu cu ajutorul cărora vom putea pune în practică şi alte proiecte pentru comunitate. Totodată, se vor crea noi locuri de muncă limitând şomajul şi reducând fenomenul de migraţie internă“, a precizat primarul din Ovidiu, George Scupra.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii