Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cumpăna Trei zile cu invitaţi de seamă, produse culinare autentice şi multă voie bună (galerie foto)

ro

21 Sep, 2013 00:00 2357 Marime text
Şi în această toamnă, cumpănenii îmbină utilul cu plăcutul în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional „Rodul Pământului. Zilele Recoltei la Cumpăna”. Producători din întreaga ţară expun pe parcursul a trei zile, în perioada 20-22 septembrie, produse agricole, dar şi de panificaţie şi de patiserie. Spre bucuria celor mici, la eveniment sunt prezenţi şi crescătorii de animale de companie şi de animale domestice.

De la eveniment nu lipsesc nici strugurii sau mustul.
Şi-n acest an cumpănenii au invitaţi de seamă. Vineri după-amiază au fost în mijlocul lor consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva, consulul general al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Su Yanwen, şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Fusun Aramaz.
La fel de importantă pentru autoritatea locală a fost vineri prezenţa deputatului Mircea Titus Dobre, a preşedintelui Autorităţii Naţionale de Turism, Răzvan Filipescu, a directorului general al Direcţiei Agricole Constanţa, Boris Parpală, şi a consilierului judeţean Florea Dumitru, inginer agronom la nivelul judeţului Constanţa.

Deputatul Mircea Titus Dobre le-a urat cetăţenilor să aibă parte de două zile frumoase, explicându-le că nu va putea să le fie alături întrucât „în acest week-end va fi tot într-o zonă rurală, însă într-o zonă foarte fierbinte”. „Văd cum, de la un an la altul, acest eveniment ia amploare. Din ce în ce mai multe firme şi persoane fizice care au producţie proprie vin şi expun în acest loc. Vreau să vă urez petrecere frumoasă în acest weekend, pentru că eu în aceste două zile mă voi deplasa la Roşia Montană, tot o zonă rurală, dar o zonă foarte fierbinte”, le-a transmis celor prezenţi deputatul constănţean. 
La rândul lui, Răzvan Filipescu le-a împărtăşit cumpănenilor o dorinţă de-a sa. „Vreau să văd Cumpăna pe harta structurilor de clasificare şi de cazare turistică”, a declarat preşedintele ANT.

Premii pentru elevi, vârstnici şi nou-născuţi

Festivităţile au continuat ieri la Cumpăna cu premierea celor mai buni elevi din localitate, a tinerilor care împlinesc 18 ani, a vârstnicilor care au împlinit 80 de ani anul acesta, a cuplurilor care sărbătoresc 50 de ani de la căsătorie, dar şi a copiilor născuţi în perioada iunie - septembrie. 
Ca de fiecare dată, concursurile constituie deliciul acestui festival. Lipovencele, româncele, musulmancele şi aromâncele au intrat ieri într-o competiţie delicioasă gătind pe loc cele mai delicioase preparate. De asemenea, sub aplauzele celor prezenţi, cei îndemânatici s-au întrecut în cadrul unei competiţii de sculptură în legume şi fructe. Cele două concursuri continuă şi astăzi, în cea de-a doua zi de festival, cu premierea participanţilor.

Va fi gătită cea mai mare plăcintă dobrogeană

Tot astăzi vor fi prezenţi la eveniment reprezentanţi ai UNESCO din Grecia. De asemenea, vor participa la manifestări Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului şi Corala Armonia. La ora 14.45, va avea loc un eveniment devenit tradiţie, în cadrul căruia invitaţii vor degusta din cea mai mare plăcintă dobrogeană, care măsoară 35 de metri.
Primarul comunei, ec. Mariana Gâju, a ţinut ieri să felicite în mod special prezenţa la stand, pe durata tuturor celor trei zile de festival, a reprezentanţilor Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii