Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cogealac Şcolile sunt pregătite pentru primirea elevilor

ro

30 Aug, 2012 01:42 2595 Marime text
Cogealac_primaria.jpgPrimarul din Cogealac, Gheorghe Alexa, se declară mulţumit de stadiul în care se află unităţile de învăţământ din comună înaintea începerii noului an şcolar.

Şeful autorităţii locale a vizitat ieri sediul şcolii din satul Râmnicu de Jos, cu ocazia finalizării lucrărilor de renovare. „La Tariverde şi Cogealac şcolile sunt pregătite să-şi primească elevii. Astăzi (n.r. ieri) mă îndrept spre şcoala din Râmnicu de Jos pentru a vedea cum au fost realizate lucrările de renovare care tocmai au fost încheiate", a precizat şeful autorităţii locale. Primarul Gheorghe Alexa s-a declarat mulţumit de stadiul în care se află unităţile de învăţământ înaintea debutului noului an şcolar. „Şcolile sunt pregătite să-i primească pe cei aproximativ 900 de elevi din comună. De asemenea, cele patru microbuze şcolare au fost reparate. Ca atare, putem asigura în condiţii de siguranţă transportul elevilor navetişti", a declarat Gheorghe Alexa. Potrivit primarului, unităţile de învăţământ din Cogealac, Râmnicu de Jos şi Tariverde au fost renovate prin lucrări de zugrăvire şi igienizare cu bani de la bugetul local. Probleme la această dată ar fi cu procurarea fondurilor necesare pentru asigurarea încălzirii şcolilor pe timp de iarnă. „Nu avem bani pentru încălzirea şcolilor. Dar nu o să lăsăm problema nerezolvată", a explicat primarul. Gheorghe Alexa a mărturisit că şcolile din Tariverde şi Râmnicu de Jos au centrele termice care funcţionează pe cărbune şi lemn, în timp ce şcoala de la Cogealac beneficiază de centrală pe gaze.

Corpul A al şcolii din Cogealac arată ca după soare

Firma CEZ a sponsorizat reabilitarea corpului A al şcolii din Cogealac. Gheorghe Alexa susţine că cele nouă săli de clasă din corpul A au fost reabilitate la standarde europene, având mobilier nou, parchetul şi lambriul fiind de asemenea înlocuit. Potrivit primarului, investiţia celor de la CEZ se ridică la suma de 30.000 de euro. „Ne dorim ca toate şcolile din comună să fie reabilitate şi dotate cu mobilier nou. În acest sens, avem în vedere atragerea de bani europeni prin depunerea de proiecte de finanţare", a afirmat Gheorghe Alexa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii