Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii Tribunalului Constanța au de soluționat dosarul Asociaţiei Club Sportiv Metalul. Încep lucrările la Sala Polivalentă de la Constanța

ro

09 May, 2020 00:00 3687 Marime text

Începând cu data de 11 mai demarează lucrările de execuție la Sala Polivalentă de la Constanța.

Noua sală de sport va avea o capacitate de 5.000 de locuri (dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilități, 100 locuri pentru presă, 150 locuri VIP).
Obiectivul de investiții va beneficia de o sală de competiții care va fi omologată de forurile de specialitate pentru derularea de evenimente sportive de handbal, baschet sau volei de nivel național, dar și de nivel european și mondial. Totodată proiectul noii săli polivalente include și spații dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale), spații dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spații dedicate publicului (cafenele, alimentație publică, grupuri sanitare), dar și spații administrative.
Noua sală polivalentă va putea găzdui și evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri.
Obiectivul de investiții are o valoare de aproximativ 67,9 milioane lei, urmând a fi finalizat în anul 2022.

Primăria Constanţa a eliberat autorizaţia de construire nr. 1904 22/10/2019 pentru investiţia realizată de Compania Naţională de Investiţii pe Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 254, pentru realizarea obiectivului de investiţii Sala Polivalentă - 5.000 de locuri. Autorizaţia este valabilă 12 luni.

Între timp, municipalitatea a eliberat şi certificatul de urbanism nr. 3867 18/10/2019 pentru desfiinţare construcţii existente pe locul pe care urmează să se construiască Sala Polivalentă.
Construcţia sălii va fi realizată de asocierea SC Euromateria SRL, SC Aduro Impex SRL, Conpat SCARL - Delta CON SRL, Research Consorzio Stabile SC ARL. Valoarea contractului de finanţare este de 67.913.330,34 de lei (cu TVA, cote şi taxe incluse), iar durata lucrărilor de proiectare şi execuţie va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare). 
Între timp, judecătorii de la Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța urmează să stabilească în perioada următoare primul termen în apelul dosarului în care Asociaţia Club Sportiv Metalul Constanţa cere anularea Hotărârii Consiliului Local nr. 258/25.06.2019. Actul anterior precizat vizează aprobarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local „Sală sport polivalentă – 5.000 locuri”, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, realizat prin Compania Naţională de Investiţii SA.

 

Citește și:


Constanța Se cere anularea hotărârii privind procedurile de expropriere pentru sala polivalentă. Urmează primul termen în apel

Tribunalul Constanţa s-a pronunţat! Este vizată procedura de expropriere pentru construirea Sălii Polivalente

Sala Polivalentă bate pasul pe loc de șase luni. Decebal Făgădău, plângere penală împotriva Asociației Club Sportiv Metalul


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii