Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii în sistemul de iluminat public şi în infrastructura şcolară, la Techirghiol

ro

22 Dec, 2015 00:00 2299 Marime text
La Techirghiol se pune mare preţ pe educaţia şi confortul copiilor. Nu mai puţin de 1.400.000 de lei sunt alocaţi pentru a îmbunătăţi confortul şi infrastructura Liceului „Emil Racoviţă“.
 
„Trei corpuri noi de toalete, pentru fete, băieţi şi cadre didactice, vor fi construite astfel încât toţi elevii să aibă acces din interior la toalete, fără a mai fi nevoiţi să iasă din incintă pentru a ajunge la grupurile sanitare. De asemenea, se va dota şi noua cancelarie a profesorilor, iar unele săli de clasă, ateliere şi sala de sport a liceului vor fi reparate şi reabilitate“, a declarat viceprimarul Iulian Soceanu.
 
Nu mai puţin important este că Primăria Techirghiol îşi doreşte să aducă, de sărbători, un strop de fericire în sufletele locuitorilor oraşului. Aşadar, autorităţile locale au pregătit mai multe pachete atât pentru copii, cât şi pentru persoanele defavorizate.

„Nu am uitat nici acum, cum nu am uitat nici în alţi ani, persoanele cărora merită să le dăruim ceva de sărbători. Noi preţuim aceşti oameni, de aceea am pregătit 800 de pachete cu dulciuri pentru copii şi 300 de pachete pentru persoanele defavorizate, în valoare de aproximativ 30 de lei fiecare“, a declarat, viceprimarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu.
 
Oraşul se află în febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă. Potrivit viceprimarului cu atribuţii de primar, Iulian Soceanu, decoraţiunile specifice acestei perioade au fost deja instalate în zona falezei, lumini care vor îmbrăca oraşul în haine de sărbătoare. Acesta a precizat că decoraţiunile utilizate vor fi aceleaşi de anul trecut, tocmai pentru a nu cheltui alţi bani din bugetul local, care ar putea fi folosiţi în alte proiecte. Şi asta pentru că iluminatul public din oraş este un sector în care viceprimarul spune că vrea să investească foarte mult. De aceea, unele lămpi pietonale au fost mutate din zonele care erau luminate excesiv în altele în care lumina era foarte săracă.
 
„În legătură cu modernizarea iluminatului public, am renunţat la achiziţionarea de instalaţii de iluminat specific iernii şi am cumpărat lămpi pentru îmbunătăţirea iluminatului public, care fac economie, fiind o investiţie care va fi de folos oraşului vreme de mai mulţi ani, nu doar câteva zile“, a spus adjunctul primarului din Techirghiol, Iulian Soceanu.
 
În egală măsură, Primăria şi-a propus ca iluminatul public din Techirghiol să fie modernizat pe următoarele străzi: Dimitrie Cantemir, Ion Creangă, George Enescu, Câmpinei, Vasile Lupu, Alexandru Puşkin, Ovidiu, dar şi pe bulevardul Victoriei. Investiţia, din bugetul local, se va ridica la peste 50.000 de lei.
 
La capitolul obiective îndeplinite, dar şi planuri pentru 2016, actualul şef al autorităţii publice locale a mai spus că prioritatea zero vizează finalizarea proiectelor din fonduri europene, adică modernizarea unor străzi din oraş şi amenajarea Grădinii Botanice, proiecte iniţiate de primarul Adrian Stan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii