Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inventarierea terenurilor din Ciocârlia, finalizată cu succes

ro

25 Sep, 2014 00:00 1884 Marime text
Aplicarea Legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de retrocedare trebuia încheiată, potrivit primelor discuţii, încă din luna decembrie 2013. Dar situaţia terenurilor este o chestiune destul de încâlcită, astfel că termenul a fost decalat de doua ori numai anul acesta, ultimul fiind stabilit pentru 26 septembrie.

Pentru a îndeplini prevederile legale, reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna Ciocârlia au demarat procesul pentru inventarierea terenurilor. În urma ordinului emis de Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa, autorităţile locale de la Ciocârlia au efectuat măsurători pentru toate terenurile agricole. Munca depusă a fost asiduă, dar s-a finalizat cu succes, iar reprezentanţii Primăriei au şi predat documentele, astfel că, în ceea ce priveşte suprafaţa terenurilor din Ciocârlia, lucrurile sunt clare.

Din comisia care s-a ocupat de procesul de inventariere au făcut parte, pe lângă primarul Traian Dragomir, şi reprezentanţi ai Prefecturii Constanţa, specialişti şi măsurători topografi, precum şi angajaţi ai Romsilva, ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi din cadrul Agenţiei Domeniului Statului (ADS). „În urma măsurătorilor, s-a constatat că suprafaţa de teren de pe raza comunei Ciocârlia este de 13.931 de hectare. Dintre acestea, peste 11.600 de hectare au fost retrocedate, în conformitate cu prevederile legilor fondului funciar, iar pentru retrocedări, suprafaţa disponibilă rămasă este de 242 de hectare de la ADS, din care 213 hectare reprezintă terenuri cu păşune. Rezerva de teren rezultată va fi pusă la dispoziţia Comisiei Locale de Fond Funciar“, a declarat şeful administraţiei locale de la Ciocârlia, Traian Dragomir. „Desigur, cei care au depus solicitări pentru retrocedarea terenurilor vor fi contactaţi şi vor fi întrebaţi dacă doresc să intre în posesia acestor categorii de terenuri, dar, din experienţă, ştim că cei mai mulţi le refuză. Ulterior, vor fi nevoiţi să facă alte demersuri la ADS. Nu au existat probleme cu privire la paşii urmaţi în tot acest proces, documentele au fost depuse la OCPI (n.r. Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară). După verificare, vor trimite din nou raportul final, iar mai departe îşi intră în atribuţiuni Comisia Locală de restituirire a proprietăţilor. Este un proces mai altfel, dar dacă aşa prevede legea, trebuie să ne conformăm“, a declarat primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.

În altă ordine de idei, la Ciocârlia, autorităţile locale au demarat şi câteva lucrări de reabilitare a trotuarelor, afectate de intemperii. „Angajaţii societăţii Primăriei se ocupă de aceste lucrări“, a declarat gospodarul-şef de la Ciocârlia.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii