Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrat în atenţia ANI pentru incompatibilitate Câte terenuri are primarul din Chirnogeni, Gheorghe Manta

ro

30 Jul, 2013 00:00 6451 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că o serie de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor”. Sunt însă şi aleşi locali din judeţul Constanţa care au intrat în atenţia Agenţiei de Integritate pentru un presupus conflict de interese şi pentru o presupusă infracţiune de fals în declaraţii.

Aşa cum am anunţat, cotidianul ZIUA de Constanţa va prezenta, în fiecare ediţie, averea şi interesele acestor aleşi locali. Continuăm astăzi cu social-democratul Gheorghe Manta, primarul comunei Chirnogeni. Potrivit declaraţiei de avere depuse pe 15 iunie 2012, primarul USL deţine patru terenuri agricole, toate situate în Chirnogeni, precum şi un teren intravilan, în suprafaţă de 2.300 metri pătraţi, dobândit prin cumpărare şi situat, de asemenea, în Chirnogeni.
Gheorghe Manta are o casă de locuit dobândită în 2006, prin cumpărare, în suprafaţă de 176 metri pătraţi.
În rubrica „Bunuri mobile” din declaraţia de avere a primarului din comuna Chirnogeni figurează două autoturisme Dacia 1300. Şeful administraţiei publice locale nu deţine însă bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.
Gheorghe Manta nu are conturi şi depozite bancare, şi nici plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate. De menţionat este că social democratul nu are nici datorii.
La capitolul „Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoarea de piaţă” regăsim o subvenţie pentru teren agricol, primită de la Ministerul Agriculturii, în valoare de 17.226 lei.
În calitate de primar, Gheorghe Manta a încasat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un salariu de 20.412 lei. Acestuia i se adaugă şi venituri din activităţi agricole, mai exact rezultate din vânzarea de produse agricole, venituri care se ridică la 61.181 lei.
Cât despre interesele primarului localităţii constănţene Chirnogeni, aşa cum se menţionează în declaraţia de interese, Manta este acţionar la Dobrovin Podgoria Chirnogeni Cooperativa Agricolă.
Cât despre activitatea politică, primarul este preşedintele Organizaţiei Comunale a PSD Chirnogeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii