Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Într-o zi importantă pentru Arhiepiscopul Tomisului Două suflete au primit Taina Botezului la Cumpăna, de sărbătoarea Floriilor

ro

06 Apr, 2015 00:00 1946 Marime text
Duminică a fost o zi mare pentru toţi credincioşii. Creştinii catolici şi cei protestanţi au sărbătorit Paştele, iar ortodocşii au celebrat Intrarea Domnului în Ierusalim - Floriile. Pentru locuitorii comunei Cumpăna, a fost o zi deosebită, încărcată de emoţii. Doi copii abandonaţi, aflaţi acum în grija asistenţilor maternali, au primit, ieri, Taina Sfântului Botez. O tradiţie deja împământenită la Cumpăna de câţiva ani, prin care sute de micuţi abandonaţi au primit astfel şansa la un trai bun, pentru că, adesea, părinţii spirituali, oameni cu suflet mare, rămân să aibă grijă de fiii lor întru Domnul, căutând să le facă viaţa mai bună. Naşii au trecut prin mari emoţii şi pentru că micuţii au fost scăldaţi în apa sfinţită chiar de către ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care, tot ieri, a marcat cel de-al 14-lea an alături de credincioşii dobrogeni în calitate de înalt ierarh al Tomisului. Slujba Tainei Botezului a fost oficiată la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“.

Creştinarea copiilor din centrele de plasament şi a celor aflaţi în grija asistenţilor maternali a devenit deja un obicei la Cumpăna. Administraţia locală a comunei, în frunte cu primarul economist Mariana Gâju, a pus bazele acestei frumoase tradiţii, astfel primind Taina Botezului câteva sute de micuţi pe care pãrinţii nu i-au vrut. În acest demers, autorităţilor locale le-au stat alături şi preoţii de la cele două parohii din localitate. „Ca de fiecare dată, angajaţii Primăriei s-au ocupat să caute cei mai potriviţi oameni care să îi poarte în braţe pe micuţii abandonaţi. Am gãsit naşi cu sufletul mare, care îşi vor pune amprenta pe soarta acestor copilaşi. Naşii ce le vor veghea drumul în viaţã sunt oameni cu credinţã, cu dragoste pentru copiii abandonaţi şi lipsiţi de dragostea părinteascã. Astãzi, la bisericã au venit nu doar pãrinţii spirituali ai copiilor şi asistenţii maternali, ci şi rudele naşilor şi foarte mulţi locuitori din comunã, care au participat la acest moment de nepreţuit din viaţa oricărui creştin“, a declarat primarul Mariana Gâju.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii