Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interimatul, pe ultima sută de metri la MINAC. Anul viitor, Consiliul Judeţean organizează concurs pentru postul de manager

ro

06 Dec, 2017 00:00 2582 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa anunţa, la începutul acestui an, că suspendă concursul de proiecte de management pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC). Decizia a venit ca urmare a proceselor care au existat pe rolul instanţelor constănţene între administraţia judeţeană şi un fost director al muzeului, Gabriel Custurea. CJC a făcut recurs în procesul cu acesta, în dosarul cu nr. 5727/118/2017, înregistrat la Secţia de contencios administrativ şi fiscal.
 
În fapt, în acest dosar, Custurea a cerut anularea actului administrativ HCJ nr. 99/19.05.2016, prin care fusese îndepărtat de la conducerea muzeului, după ce o comisie l-a notat cu 5,87 la evaluarea anuală a managementului său, în 2016. Gabriel Custurea a condus MINAC din 2009 (până în primăvara anului 2016), când a fost numit director interimar, după demisia lui Constantin Chera. 
 
La termenul din 4 decembrie a.c., dată la care s-a judecat recursul în această speţă, administraţiei judeţene i-a fost admis recursul, iar lui Custurea i-a fost respinsă excepţia inadmisibilităţii recursului incident. Prin urmare, litigiul s-a încheiat, iar din acest moment, Consiliul Judeţean poate demara procedura pentru desemnarea unui nou manager al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

Informaţia a fost confirmată şi de preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu, care a precizat că din ianuarie se va relua procedura de organizare şi desfăşurare a concursului pentru funcţia de director al MINAC, de la etapa de depunere de dosare, în condiţiile legii. Datele de desfăşurare a concursului urmează să fie anunţate ulterior.
 
În acest moment, interimar la conducerea instituţiei muzeale este Traian Cliante. 
 



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii