Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii de integritate au spus că ar fi incompatibil Liberalul Cristian Drăgan de la Mangalia a chemat ANI la judecată

ro

08 Jan, 2016 00:00 4058 Marime text
 
În luna decembrie, Agenția Naționalã de Integritate anunța că a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 30 de aleși locali, dintre car șase primari, 11 viceprimari, 12 consilieri locali și un fost ales local. Unul dintre cei intrați sub lupa inspectorilor de integritatea este consilierul local de la Mangalia, Cristian Drăgan. Potrivit ANI, alesul local ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităților. Potrivit ANI, „Magma Trust SRL, societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată a ocupat funcția de director economic în perioada 01 martie 2008 - 10 iunie 2013, a încheiat 13 contracte cu Primăria Municipiului Mangalia, respectiv cu instituții aflate în subordinea Primăriei și a Consiliului Local Mangalia, în valoare totală de 564.156,85 lei, încălcând, astfel, prevederile art. 90 din Legea nr. 161/2003 “, se arată în comunicatul ANI.
Marți, pe rolul Judecătoriei Mangalia, Cristian Drăgan a înregistrat un dosar în care cheamă ANI la judecată. Acesta contestă sesizarea fcăută de ANI. Dosarul a fost înregistrat la secția de contencios administrativ și fiscal și momentan nu a primit un prim termen de judecată. Obiectul dosarului este „conflictul de interese/incompatibilitate – constatate de ANI “, unde Agenția Naționalã de Integritate este pârât.



Citește și: PNL, pe cale să piardă un consilier la Mangalia: Primăria Castelu, bântuită de „ghinioane“ (document)

Potrivit declarației de avere, Cristian Drăgan a moştenit trei sferturi dintr-un apartament de 82 de metri pătraţi la Mangalia, are un cont curent de 40.000 de lei (care la începutul mandatului era de 16.000 de lei). Mai are de asemenea de primit alți 245.000 de lei de la Eurotechnic SRL, firmă căreia i-a acordat un împrumut, asta după ce, în anul precedent, mai împrumutase 750.000 de lei.. Alesul local deține funcția de merceolog la acesta firmă, de unde în anul fiscal anterior completării declarației de avere a câștigat doar 7.837 de lei. Alți 21.040 de lei provin din dividende de la aceeași firmă, la care se adaugă și suma de 7.206 lei reprezentând indemnizația de consilier local. În document sunt menționate și alocațiile anuale ale celor doi copii, de câte 504 lei.

Potrivit declarației de interese, Drăgan este unicul asociat al Eurotehnic SRL și mai este și președintele CA al Spitalului Municipal Mangalia, funcție din are nu a obținut niciun beneficiu. Nu în ultimul rând el este membru PNL. Din document reiese că liberalul Drăgan a rămas asociat unic la SC Eurotehnic Ind SRL şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Mangalia. Nimic despre firma Magma Trust SRL.

Potrivit Registrului Comerțului, Drăgan mai apare ca fiind asociat și în Madre-Demac SRL, firmă radiată.
În ceea ce priveşte firma care l-a adus pe Drăgan în faţa inspectorilor de integritate, SC Magma Trust SRL, aceasta a fost înfiinţată în anul 2008, avându-i ca fondatori pe Marius Dinu şi Cristian Drăgan, şi ca obiect principal de activitate „construire de nave şi bărci “.

În anul 2012, în firmă este cooptată Vasilica-Cristina Cucoranu şi se retrag din funcţia de administratori Cristian Drăgan şi Marius Dinu. Tot atunci, este numită în această calitate, pe o perioadă nelimitată, noua asociată. În august 2012, Dinu şi Drăgan s-au retras şi din calitatea de asociaţi, cesionându-şi toate părţile sociale către Vasilica-Cristina Cucoranu.

În ianuarie 2013, se declara un nou obiect principal de activitate - „lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat “, iar cel avut anterior a trecut în secundar. Cristina Drăgan a mai apărut de-a lungul timpului şi în afaceri precum Eurotechnic IND SRL (în care apare şi în prezent în calitate de administrator) sau Madre Demac SRL (radiată) (alături de Mădălina Motu şi Eugen Pricopie), Painter Ind (alături de Rodu Ioan Serghei) şi Contrax Ind (alături de Angel Drăgan).

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii