Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu la o anexă a Primăriei Mihail Kogălniceanu Anca Belu - „Erau nişte registre ale fostului CAP. Urmau să fie distruse“ (galerie foto)

ro

06 Jul, 2015 00:00 2638 Marime text
Un apel la 112 a alertat, sâmbătă, Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“. Aceştia au fost anunţaţi că la o anexă aparţinând Primăriei Mihail Kogălniceanu a izbucnit un incendiu. Autorităţile locale au intrat în alertă deoarece magazia respectivă se afla chiar lângă încăperea în care funcţiona centrala pe gaze a instituţiei. Din fericire, focul nu a distrus documente importante, fiind vorba despre nişte dosare care erau depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
 
Potrivit primarului localităţii, Ancuţa Belu, primii sosiţi la faţa locului au fost pompierii de la Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“, care au înăbuşit imediat incendiul. „Încăperea unde s-a produs evenimentul era un fel de magazie din tablă, de fapt, o fostă tarabă de legume-fructe dezafectată, pe care oricum intenţionam să o înlăturăm de acolo pentru că strica tot aspectul Primăriei. Am folosit acea încăpere pentru a depozita documente vechi, care nu ne mai făceau folosinţă şi care urmau să fie duse la incinerat în câteva săptămâni. Erau nişte registre ale fostului CAP dinainte de Revoluţie, nişte procese-verbale de la unele şedinţe cu părinţii de la şcoală, registre cu audienţe, acte care nu erau importante şi care nu ţineau de arhiva Primăriei. Actele urmau să fie distruse, de aceea le ţineam acolo. Arhiva Primăriei este ţinută la loc sigur, conform prevederilor legale în vigoare“, a explicat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.
 
Şefa autorităţii locale a adăugat că magazia de tablă care a fost afectată de incendiu va fi înlăturată din zonă. „Luni (n.r. astăzi) vor veni reprezentanţii unei firme pentru a lua resturile de documente, în vederea distrugerii, iar depozitul respectiv va fi înlăturat, întrucât acum nu ne mai este de folos“, a declarat primarul Ancuţa Belu, pentru ZIUA de Constanţa. Potrivit acesteia, oamenii legii iau în calcul şi ipoteza ca focul să fi fost pus intenţionat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii