Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă un ales din Constanţa, în atenţia legii Averea consilierului local Leonard Chiciu, de la Băneasa, găsit incompatibil de ANI (documente)

ro

08 Sep, 2015 00:00 2510 Marime text
Ieri, Agenția Națională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Leonard Cristian Chiciu, consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Băneasa, județul Constanța.

Potrivit ANI, Leonard Cristian Chiciu „se află în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, SC SDM Aquila Guard SRL, respectiv SC Alert El Car SRL (societăți comerciale în cadrul cărora soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator) au încheiat contracte de prestări servicii în valoare totală de 61.245,09 lei cu Primăria orașului Băneasa“. Tot ANI arată că, până ieri, Leonard Cristian Chiciu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.


Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, depuse la Primăria Băneasa pe 13 iunie 2014, alesul local deţine 96 de hectare de teren agricol în Băneasa, cumpărat în perioada 2006/2013. De asemenea are 1/2 dintr-o casă de locuit, în aceeaşi localitate, imobil cumpărat în anul 2000. Aceasta mai are un autoturism Volkswagen Passat, fabricat în 2007, şi o Dacia Logan, din 2008. La momentul completării declaraţiei de avere, Leonard Chiciu avea şi 17.500 de lei într-un cont curent.

La capitolul „Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoarea de piaţă, din partea unor persoane, organizaţii, societăţi comerciale, regii autonome, companii/societăţi naţionale sau instituţii publice româneşti sau străine, inclusiv burse, credite, garanţii, decontări de cheltuieli, altele decât cele ale angajatorului, a căror valoare individuală depăşeşte 500 de euro“, Leonard Chiciu a trecut un salariu de 7.236 (monedă nespecificată), de la SC Alert El Car SRL, iar soţia sa a avut un salariu de 18.000 (monedă neprecizată) de la CS Băneasa. La capitolul „Venituri”, alesul local a trecut doar alocaţia fiicei, de 504 lei.
În declaraţia de interese, consilierul local menţionează că este preşedintele UNPR filiala Băneasa şi director la SC Alert El Car SRL, având beneficii de 7.236 (monedă neprecizată).

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în comunicatul citat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii