Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În „ţara lui Mazăre" 1 Mai muncitoresc, special pentru... pensionari

ro

15 Mar, 2012 01:30 3702 Marime text
cap_4.jpg La adresa magazinului Brick îşi au sediul mai multe societăţi comerciale, printre care şi Sigma Trading, firmă în care deţine acţiuni chiar primarul Radu-Ştefan Mazăre

Cu o lună şi puţin înainte de alegerile locale, de 1 Mai, Primăria Constanţa organizează petreceri în trei locuri din oraş. Şi unde se putea mai bine decât în Km 4-5, în zona Brick şi în parcul Tăbăcărie?!

Brick este magazinul ce aparţine societăţii Five-Holding, cu sediul pe strada Ion Roată nr. 3. Acolo-şi au sediul mai multe societăţi comerciale, printre care şi Sigma Trading, firmă în care deţine acţiuni chiar primarul Radu-Ştefan Mazăre. În urmă cu ceva vreme, Five-Holding deţinea un proiect de hotel cu 21 de etaje, în staţiunea Mamaia, pe un spaţiu ce pare şi în acest moment ca fiind verde. Istoria terenului este foarte incitantă. Prin Dispoziţia primarului Radu Mazăre nr. 796 din 19 martie 2004 şi prin procesul verbal de predare-primire 44537 din 30 martie 2004, Georgică Giurgiucanu, Maria Mariuţa, Cristian Borcea şi SC Habitat şi Ambient SA intră în posesia unui teren de 1.200 mp, având număr cadastral 14769, în staţiunea Mamaia, zona hotel Lotus. Trei ani mai târziu, pe 13 iunie 2007, se semnează contractul de vânzare-cumpărare 1061, autentificat de notarul Daniel Bratu, prin care SC Habitat şi Ambient SA, reprezentată legal prin Gheorghe Valentin Ionescu, vinde către SC Five-Holding SA, reprezentată legal prin administrator Gheorghe Oancea, „terenul situat în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, zona hotel Lotus, bulevardul Mamaia 326, judeţul Constanţa, în suprafaţă de 1.200 mp. Terenul este identificat cu număr cadastral 14.769". Mai pe scurt, Habitat şi Ambient a vândut afacerii administrate de Oancea terenul primit din retrocedări. Preţul a fost... modic: 450.000 de euro, echivalent, la acea dată, a 1.467.270 de lei, sumă pe care vânzătorul a primit-o integral în ziua tranzacţiei.

Nea Gigi şi pensionarii muncitori

pensionari.jpg

După cum bine ştim, Oancea este şi şeful restaurantelor On Plonge şi On Plonge jr. din Portul Tomis şi din staţiunea Mamaia. Five-Holding este proprietarul magazinului Brick, dar şi asociat în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni primarul Mazăre, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Aşadar, persoana juridică Five-Holding are legături de afaceri cu persoanele fizice Mazăre şi Constantinescu. Potrivit Registrului Comerţului, societatea Five-Holding mai este implicată şi în Mira Impex SRL, Italnegro şi Plonge Prest. Administratorul Gheorghe Oancea (Gigi pentru prieteni) are multe business-uri: On Plonge, Plonge Prest, Plonge SRL, Shark SRL şi Five Holding. Mai mult decât atât, Oancea administrează şi SC Mobitom SA, una dintre firmele abonate la bani publici obţinuţi în urma licitaţiilor organizate de Primărie şi de Consiliul Judeţean Constanţa. Pe strada Ion Roată nr. 3 are sediul magazinul Brick al Five-Holding-ului, dar şi societăţi precum Mobitom SA, Conpress Group, Conpress Advertising, Mira Impex, Sigma Trading, Tutun şi Ziare, Five-Holding, Onix Sercom şi Thomas Cook Services & Distribution.

Dar primarul Mazăre este foarte mândru de acţiunea plănuită pentru 1 Mai. Un 1 Mai muncitoresc pentru... pensionari. „De 1 Mai se întâmplă ce s-a mai întâmplat, respectiv 1 mai muncitoresc. Asta înseamnă că în trei zone din oraş, respectiv în Km 4-5, la Brick şi în parcul Tăbăcărie vor fi spectacole cu mici şi bere pentru pensionari în mod special, dar pot să vină toţi constănţenii. Pensionarii însă vor avea parte de trei mici, muştar şi pâine şi toţi constănţenii vor avea parte de Maria Cârneci, de Nelu Ploieşteanu şi de Amititeloaie", a declarat edilul. Acţiunea va costa 2 milioane de lei fără TVA, „din economiile făcute de la deszăpezire".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CONSTANTEAN 15 Mar, 2012 07:22 Da sigur ca doar pe batrani se bazeaza,numai ca anul asta nu mai conteaza,ne vom mobiliza si GIGI CHIRU va castiga primaria Constanta