Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În şedinţa de Consiliu Judeţean Consilierii PMP forţează suplimentarea maşinilor pe ruta Constanţa - Mamaia - Năvodari şi înfiinţarea unui nou traseu

ro

24 Jul, 2017 00:00 2874 Marime text
Situaţia navetiştilor de pe ruta Constanţa - Năvodari revine în atenţia autorităţilor judeţene. Conducerea Consiliului Judeţean a desfăşurat în ultimele săptămâni o verificare prin intermediul Corpului de Control la cei doi operatori care efectuează curse pe acest traseu. 

Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean din această lună, se regăsesc nu mai puţin de trei proiecte de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pentru perioada 2014-2019. Două dintre acestea vizează modificarea numărului de curse aferente traseului cod 076 Constanţa - Mamaia - Năvodari, respectiv modificarea numărului de curse aferente traseului cod 077 Constanţa - Mamaia - Năvodari. Cele două proiecte sunt iniţiate de vicepreşedintele CJ Claudiu Palaz şi prevăd suplimentarea de către operatorii de pe ruta Constanţa - Mamaia - Năvodari a numărului de autobuze, respectiv microbuze.
 
Cel de-al treilea proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pentru perioada 2014-2019, aprobat prin  Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 400/2013, prin înfiinţarea traseului cod 095 Constanţa - Mamaia - Năvodari - Lumina, iniţiator - consilier judeţean Daniel Turcu, se află la a doua strigare în plenul Consiliului, după ce, în şedinţa din 1.07.2017, proiectul nu a întrunit numărul de voturi necesare pentru a fi aprobat.
 
„În ceea ce priveşte serviciul de transport de persoane care deserveşte populaţia oraşului Năvodari, este de notorietate faptul că, îndeosebi la orele de vârf, mijloacele de transport sunt insuficiente, nefiind asigurat transportul călătorilor în condiţii de siguranţă şi de confort. S-a constatat că autovehiculele care efectuează transportul public de persoane pe traseul Constanţa - Mamaia - Năvodari sunt arhipline. Pentru înlăturarea acestor neajunsuri, considerăm că se impune înfiinţarea unui nou traseu, respectiv traseul Constanţa - Mamaia - Năvodari - Lumina, care va asigura o descongestionare a fluxului de călători din această zonă. De asemenea, prin înfiinţarea acestui traseu, locuitorii comunei Lumina vor avea o legătură directă cu staţiunea Mamaia, care, în prezent, nu există. Propunem prin prezentul proiect aprobarea înfiinţării traseului Constanţa - Mamaia - Năvodari - Lumina“, se arată în proiectul de hotărâre iniţiat de consilierul judeţean PMP.
 
Vă reamintim că, pe 30 iulie, la Constanţa are loc şi un protest pe această temă, în faţa sediului Consiliului Judeţean Constanţa, organizat la iniţiativa reprezentanţilor aceleiaşi formaţiuni politice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihnea panciu 24 Jul, 2017 09:27 Toate sunt paleative. Trebuie construot un tranvai greu de la Gara,Lapusneanu Mamaia si Navodari si va scade si traficul de automobile. Nu va mai coditi facetio.