Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În prag de alegeri locale Abonamente subvenţionate pentru studenţi

ro

28 Apr, 2016 00:00 2236 Marime text
Printre proiectele de hotărâre iniţiate de viceprimarul cu atribuţii de primar şi aprobate de Consiliul Local Municipal Constanţa, s-a regăsit şi cel privind subvenţionarea transportului în comun pentru studenţi.
 
Deşi legislaţia în domeniu oferea municipalităţii posibilitatea de a subvenţiona transportul în comun pentru studenţi (Legea nr. 1/2011, Legea nr. 92/2007 şi Ordinul nr. 353/2007 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007), acum, în prag de alegeri locale, edilul-şef interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens. Inevitabil, cum toate partidele şi unii aleşi municipali vor să-şi prelungească mandatele, proiectul a fost aprobat fără obiecţii.
 
În consecinţă, studenţii până în 26 de ani înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, adică cei care urmează cursurile la zi, vor beneficia de abonamente subvenţionate cu 50% pentru una, două sau toate liniile RATC.
 
„După un efort intens, am reuşit să închidem un ciclu pentru toţi cei angrenaţi în procesul educaţional. Oferim şi studenţilor reducere la abonamentul pentru transportul în comun“, a ţinut să sublinieze viceprimarul cu aspiraţii la fotoliul de primar al Constanţei, Decebal Făgădău.
 
Studenţii orfani sau care provin din centre de plasament şi care circulă cu mijloacele de transport ale RATC vor primi, în baza unor înscrisuri doveditoare, abonamente gratuite.
Ca şi în cazul elevilor, acestea vor fi eliberate la punctele de distribuire abonamente ale RATC Constanţa, pe baza carnetului de student vizat la zi pentru anul universitar în curs, însoţit de actul de identitate valabil al beneficiarului.
 
În proiectul aprobat ieri de membrii CLM Constanţa se menţionează faptul că abonamentele subvenţionate sau gratuite vor fi valabile „numai însoţite de carnetul de student vizat la zi pentru anul în curs“.
 
În ceea ce priveşte impactul financiar al acestei hotărâri a CLM Constanţa, directorul executiv al Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa, Marcela Frigioiu, a precizat, într-un raport înaintat municipalităţii, că beneficiari ar putea fi aproximativ 14.527 de studenţi.
 
„Pentru anul universitar 2015-2016, pentru perioada 1 mai - 30 septembrie a.c., din totalul de 14.527 de studenţi presupunem că vor accesa facilitatea la transport circa 8.716 studenţi, ceea ce reprezintă o pondere de 60%. (…) Aceştia vor achiziţiona abonamente pe două linii de transport, rezultând o alocare bugetară totală de 1.743 mii lei, corespunzătoare celor cinci luni rămase din anul universitar 2016“, a estimat directorul executiv al Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa, Marcela Frigioiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii