Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Constanţa se vor amplasa staţii de reîncărcare pentru automobilele electrice (document)

ro

29 Oct, 2016 00:00 1701 Marime text
În şedinţa din 31 octombrie a Consiliului Local Municipal Constanţa (CLM) se va aproba folosirea de către Enel a unor terenuri ce aparţin municipiului Constanţa, în vederea implementării „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule electrice şi vehicule hibrid plug-in”.
 
Mai exact, CLM aprobă exercitarea dreptului de uz şi servitute de către SC Enel Distribuţie Dobrogea SA asupra unor terenuri, în vederea amplasării unor puncte de reîncărcare a autovehiculelor electrice hibrid, pe toată durata de existenţă a acestora pentru implementarea „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule electrice şi vehicule hibrid plug-in.”
 
Este vorba de un imobil de 50 mp, situat pe strada Nicolae Iorga, zona Spitalului Judeţean Constanţa, şi de opt parcări, fiecare având o suprafaţă de 63 mp, aflate pe: aleea Daliei, zona PT, nr. 76; aleea Stadionului, intersecţie cu str. Badea Cârţan; bd. Mamaia, zona Aqua Magic; parcare supraetajată Mamaia; aleea Siracuza, intersecţie cu aleea Olimpia, zona Mamaia Nord; bd. 1 Decembrie 1918, zona BCR; str. Mircea cel Bătrân, lângă Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”; str. Dezrobirii, zona BIG.
 
În raport se menţionează că „la stabilirea punctului de delimitare a instalaţiilor operatorului de reţea şi utilizatorul acesteia se vor avea în vedere limita de proprietate asupra terenurilor, astfel încât reţelele amplasate pe domeniul public să fie deţinute, de regulă, de operatorul de reţea şi să se evite cât mai mult posibil amplasarea instalaţiilor operatorului de reţea pe proprietatea utilizatorului”.
 
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a emis Ordinul nr. 1559/2016 pentru aprobarea „Ghidului de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii