Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În cadrul unui spectacol de Crăciun La Mihail Kogălniceanu, performanţa, statornicia şi curajul sunt răsplătite cu premii (galerie foto)

ro

14 Dec, 2017 00:00 2294 Marime text
În comuna constănţeană Mihail Kogălniceanu, luna decembrie este, pentru administraţia locală, un prilej de a recompensa performanţa şi de a-şi manifesta respectul pentru bătrâni. Ca în fiecare an, primarul Ancuţa Daniela Belu a pregătit surprize pentru elevii merituoşi, sportivii cu performanţe, cadrele didactice dedicate actului instructiv-educativ şi, nu în ultimul rând, pentru cei care şi-au riscat viaţa pentru a ne asigura libertatea şi independenţa.
 
Şefa administraţiei locale din Mihail Kogălniceanu, împreună cu echipa sa, a pregătit câteva momente de neuitat. „După ce întreaga comună a îmbrăcat straie de sărbătoare, va fi organizat un spectacol de Crăciun şi, desigur, va veni Moşul. Aşa cum i-am obişnuit pe copii, vom acorda premii. Astfel, va fi premiată performanţa la învăţătură şi cea sportivă. De asemenea, vom răsplăti cuplurile care au demonstrat fidelitate şi statornicie în relaţia lor, veteranii de război şi, desigur, cadrele didactice care au obţinut rezultate deosebite cu elevii lor“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.

La Centrul de Tineret vor răsuna colindele 

În cadrul festivităţii ce va avea loc la Centrul de Tineret din comună vor răsuna colindele specifice sărbătorilor de iarnă, vor fi prezentate tradiţii şi obiceiuri, copiii fiind nerăbdători să ofere momente de neuitat părinţilor şi bunicilor. În acest context, ca urmare a proiectului de hotărâre aprobat de consilierii locali, 102 elevi care au obţinut premii la olimpiadele judeţene şi naţionale, precum şi cadrele didactice care i-au îndrumat spre performanţă vor fi recompensaţi cu premii cuprinse între 50 şi 700 de lei, dar vor primi şi pachete cu dulciuri. Pe lista premianţilor se vor afla şi sportivii de la Taekwondo care au câştigat, pentru al zecelea an consecutiv, Cupa României la Taekwondo WTF.
 
„În aceste clipe frumoase pentru fiecare dintre noi, nu îi uităm nici pe bătrânii care fac cinste comunităţii noastre. Unicul veteran de război rămas în viaţă va fi premiat cu 500 de lei, iar cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie vor primi câte 500 de lei. Aceste cupluri sunt un model pentru noi toţi. Ele au demonstrat că, indiferent de greutăţile întâmpinate, au putut să petreacă o viaţă alături de o persoană. În ziua de azi, tinerii rezistă împreună doar doi-trei ani, după care se despart. Astea nu sunt căsnicii. De aceea îi preţuim şi îi premiem, pentru că sunt un exemplu demn de urmat. Desigur, vom premia şi cadrele didactice care, după mulţi ani de activitate la catedră, acum sunt la pensie“, a precizat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
 
Potrivit şefei administraţiei locale, programul artistic care va fi prezentat cu acest prilej va fi susţinut de elevii şi ansamblurile din comuna Mihail Kogălniceanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii