Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de coşmar la doar două zile distanţă de la primele inundaţii Apele au făcut din nou ravagii la Peştera, ameninţând şi satul Ivrinezu (video)

ro

15 Jun, 2013 00:00 4951 Marime text
Ieri, la doar două zile distanţă de la devastatoarele inundaţii ce au adus localităţii şi localnicilor din Peştera pagube de un milion de euro, apele au cuprins din nou comuna constănţeană, spre disperarea cetăţenilor şi a reprezentanţilor autorităţii locale, care au privit din nou neputincioşi cum viiturile fac ravagii în comună. „Ne confruntăm din nou cu mari probleme. Din nou s-a inundat localitatea. De data această a plouat şi în Peştera, nu doar în localităţile învecinate. Apa a ajuns şi până la 60 de centimetri pe străzi, un nivel mai ridicat decât data trecută cu cel puţin 20 de centimetri. În maxim 30 de minute apa va ajunge şi în satul Ivrinezu, iar pagubele vor fi de data aceasta mai mari”, a afirmat, ieri, şeful autorităţii locale, care aştepta intervenţia echipei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. „Apa ne-a distrus cam tot ce reuşisem să scoatem la lumină”, a adăugat descumpănit primarul independent Valentin Vrabie.

Şeful autorităţii locale a precizat că a fost de ajuns să plouă torenţial o oră pentru ca ploaia şi şuvoaiele de apă venite din amonte, dinspre comuna Ciocârlia, să cuprindă localitatea Peştera şi să ameninţe şi satul învecinat.

Există o singură soluţie. Rămâne de văzut ce vor face autorităţile abilitate

Rămâne de văzut cum vor interveni autorităţile judeţene în zilele ce urmează pentru ca inundaţiile de la Peştera, care se repetă la 5-6 ani distanţă, să devină istorie. Potrivit şefului autorităţii locale există o singură soluţie şi anume implementarea proiectului referitor la construirea a trei poduri, două punţi pietonale şi la taluzarea canalului de scurgere a apei pluviale pe o distanţă de trei kilometri pe tot intravilanul comunei Peştera, proiect iniţiat în zadar de administraţia locală încă din anul 2009. Dacă acest proiect, în valoare de două milioane de euro, ar fi fost realizat, şeful autorităţii locale susţine că puteau fi evitate atât inundaţiile de marţi, 12 iunie, de la Peştera, cât şi cele de ieri. De asemenea, prin realizarea acestui proiect ar putea fi evitate pentru totdeauna astfel de dezastre.

Amintim că marți, dispensarul, Căminul Cultural, sediul Poştei, Primăria, grădiniţa, terenul de fotbal, parcul din centrul localităţii şi 60 de gospodării au fost puternic afectate de inundaţii. Apa a venit din amonte, dinspre comuna Ciocârlia, şi a distrus totul în cale, sub privirile neputincioase ale autorităţilor. Devastate de ape au fost şi podeţul de pe DC 28 şi puntea pietonală ce face legătura între DC 28 şi şcoală, punte traversată de elevi pentru a putea ajunge la cursuri.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii