Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

hotnews.ro DNA - "Nicusor Constantinescu a lasat nepazite arme de foc, munitie de razboi si documente clasificate"⁠⁠

ro

29 Jul, 2016 00:00 3571 Marime text


Nicusor Constantinescu, in calitate de sef al Consiliului Judetean Constanta (CJC), a destructurat Centrul Militar Zonal (CMZ) Constanta printr-o serie de masuri care au pus in pericol siguranta nationala, sustin procurorii in rechizitoriul intocmit in dosarul CMZ, citat de InfoSud-est. Procurorii arata ca Nicusor Constantinescu a lasat nepazite arme de foc, munitie de razboi si documente clasificate, dupa ce CJC a reziliat contractul de paza si protectie a sediului CMZ. Luna trecuta, fostul sef la CJC a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul CMZ. Jurnalistii Infosud-est mai noteaza ca, in acelasi timp, Nicusor
Constantinescu "pregatea si strategia unei propagande coplesitoare menite sa ii aduca populatia de partea sa in razboiul cu Guvernul Boc care initiase un proiect de reorganizare administrativ-teritoriala". 

Una dintre concluziile prezentate de magistrati in dosarul CMZ arata ca "activitatea infractionala continuata a inculpatului a avut consecinte serioase asupra securitatii nationale", prin raportare la atributiile si misiunile centrelor militare. Potrivit Infosud-est, totodata, procurorii au concluzionat ca: "Faptele retinute in sarcina inculpatului sunt de o gravitate deosebita depasind cu mult importanta unei simple contraventii (...). Aceasta deoarece din cauza conduitei inculpatului, CMZ Constanta s-a aflat in imposibilitatea de a-si indeplini misiunile pe care le are atat pe timp de pace, cat si pe timp de criza sau de razboi".

Cronologia destructurarii Centrului Militar Zonal Constanta

- In 2009, printr-o Hotarare de Consiliu Judetean, este reziliat contractul dintre CMZ si SC Intersat SRL (servicii de internet si telefonie fixa). In urma acestei decizii, punctul de comanda al mobilizarii CMZ a devenit nefunctional, fiind scos din operativitate;
- In 15 aprilie 2010, CJC reziliaza contractul de paza si protectie a sediului in care functioneaza CMZ. Astfel, institutia militara a ramas nepazita, in conditiile in care in interior se aflau arme de foc militare, munitii de razboi, sisteme de criptare/decriptare a informatiilor precum si documente clasificate "secret de stat".

Articolul integral îl puteți citi pe hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii