Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Tecău devine, mâine, cetăţean de onoare al Constanţei

ro

30 Jul, 2015 00:00 2455 Marime text
Consiliul Local Constanţa va acorda, în şedinţa de mâine, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa tenismenului Horia Tecău, primul jucător român de tenis care obţine un titlu de Grand Slam la dublu masculin, după o pauză de 40 de ani, prin victoria de la Wimbledon, alături de olandezul Jean-Julien Rojer. Amintim că, urmare a acestei performanţe, constănţeanul s-a clasat pe locul 5 în clasamentul ATP de dublu, aceasta fiind cea mai înaltă poziţie din cariera sa, pe care a mai ocupat-o şi în urmă cu trei ani.

Potrivit referatului ataşat la proiectul de hotărâre, Horia Tecău a început să joace tenis la cinci ani, iar de la vârsta de şapte ani joacă în turnee. La doar 10 ani, constănţeanul devenea campion naţional la Timişoara. „La 14 ani a obţinut locul I la dublu, împreună cu Florin Mergea, la europenele pentru juniori de la San Remo. În competiţiile de juniori la dublu a fost, împreună cu Florin Mergea, în 2002, campion la Wimbledon şi finalist la Australian Open. În 2006, finalist la dublu, alături de mexicanul Bruno Echagaray, la turneul challenger de la Puebla, Mexic, finalist la dublu, alături de Florin Mergea, la challenger-ul de la Mamaia, finalist la dublu, alături de americanul Nick Monroe, la challenger-ul de la Manta, Ecuador“, se arată în referatul ataşat proiectului de hotărâre.

În aceeaşi ordine de idei, în referat se menţionează că Horia-Vlad Tecău reprezintă, prin rezultatele remarcabile în tenisul naţional şi internaţional, o mândrie pentru Constanţa şi un exemplu demn de urmat pentru sportivii constănţeni.

Acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa lui Horia Tecău este recomandată şi prin adresa nr. 102866 din 20 iulie 2015 a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.
Amintim că tenismenul a primit, în urmă cu doi ani, şi titlul de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii