Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Herghelia Mangalia, gazda primului eveniment hipic internaţional

ro

14 Oct, 2013 00:00 3902 Marime text
Hipodromul Hergheliei Mangalia a găzduit, la finalul săptămânii trecute, un eveniment hipic de amploare, anume „Cupa Toamnei - 2013”, prima acţiune internaţională de la redeschiderea hergheliei. Pasionaţii de hipism au avut şansa de a asista la curse de galop şi la competiţii la care s-au aliniat cabaline pur sânge arab şi englez din Ungaria, Bulgaria şi România. Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul evenimentului s-au întrecut 35 de cai din rasele pur sânge arabi, crescuţi la Herghelia Mangalia, şi pur sânge englez, deţinuţi de privaţi din ţară şi din străinătate. Deşi a fost vorba despre curse demonstrative, pentru prestaţia lor, „atât caii, cât şi jocheii au fost răsplătiţi”.

Aşa cum se specifică în comunicatul de presă, „pe lângă cupe şi medalii, Consiliul Judeţean Constanţa a oferit premii de până la 2.000 de lei celor are s-au clasat pe locuri fruntaşe la toate cele cinci categorii”. „Iniţiată de către Asociaţia Crescătorilor de Cai din Dobrogea «Hippontica», cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, competiţia de galop cu participare internaţională este un pas pentru introducerea Hergheliei Mangalia pe harta evenimentelor internaţionale de profil”, sunt de părere reprezentanţii municipalităţii din Mangalia.

„Această competiţie înseamnă foarte mult pentru judeţul Constanţa, pentru Mangalia şi, nu în ultimul rând, pentru România. Dacă ani buni nu s-a mai întâmplat nimic în această direcţie, acum putem spune că Herghelia Mangalia şi-a ocupat locul binemeritat în ierarhia curselor hipice. Cu tenacitate, voinţă şi mult suflet din partea tuturor celor implicaţi, Herghelia Mangalia îşi poate arăta din nou potenţialul, înscriindu-se printre ţările cu tradiţie în cursele de cai din Europa”, a declarat primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu.

În aceeaşi ordine de idei, Istvan Antal, directorul Hergheliei Mangalia, a menţionat că, după o absenţă de aproximativ zece ani, cursele de galop din România îşi reintră în drepturi. „Până în 2004 s-au organizat curse oficiale de cai pe Hipodromul de la Mangalia. Ne bucurăm nespus de mult că vremea problemelor financiare a apus, iar acum, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa putem organiza evenimente de acest fel. Cursele de galop şi trap sunt obligatorii pentru punerea în valoare atât a cailor Hergheliei, cât şi a cailor proprietate privată”, a afirmat Istvan Antal.
Amintim că administraţia locală din Mangalia şi Romsilva au investit peste două milioane şi jumătate de lei în modernizarea şi reamenajarea grajdurilor şi a echipamentelor hergheliei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii