Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hai sa o ajutam! O tanara are nevoie de 20.000 euro pentru proteza

ro

16 Oct, 2009 02:09 1390 Marime text

caz_umanitar_1.jpgAre doar 25 de ani şi un diagnostic crunt: limfom malign Hodgkin, stadiul II B, formă cu scleroză nodulară, şi boala Perthes post cortico şi chimioterapie articulaţie coxo-femurală bilateral (necroză aseptică de cap femural bilateral).

Lovită de o boală cruntă, Ana-Maria Voicilă se luptă din toate puterile pentru a avea o viaţă fericită alături de familie şi de copila sa, în vârstă de doar trei ani.

Studentă eminentă, absolventă a Universităţii „Ovidius" din Constanţa, Facultatea de Matematică - Informatică - media 9,21, Ana-Maria a descoperit, în decembrie 2007, la un examen clinic de biopsie a ganglionilor limfatici, că suferă de o boală necruţătoare: limfom malign Hodgkin, în limbaj clasic cancer limfatic. Internată la Spitalul de Urgenţă Louis Ţurcanu din Timişoara, Ana-Maria începe, în februarie 2008, şedinţe de chimioterapie, pe care le face constant, timp de aproape un an şi jumătate. În urma analizelor se constată că boala a stagnat din evoluţie. Chiar şi cu acest diagnostic încrezător, soarele nu părea a fi ieşit pe strada Anei. La sfârşitul lunii iunie 2009, se internează din nou la spitalul din Timişoara, acuzând dureri la nivelul articulaţiei coxofemurale bilateral. Investigaţiile efectuate în perioada internării sale i-au dat, din nou, un verdict crunt. În urma radiografierii coxo-femurale a fost diagnosticată cu boala Perthes la şoldul drept, apărută în urma chimioterapiei şi radioterapiei.

cap2.jpgÎn prezent, tânăra nu se mai poate deplasa decât cu ajutor, iar şansele sale de vindecare sunt din ce în ce mai puţine, dacă în scurt timp nu va fi supusă unei intervenţii chirurgicale.

Speranţele de viaţă ale tinerei mămici depind acum de voi, cei cu suflet mare. Pentru început, în maxim o lună, tânăra trebuie să facă o intervenţie la Viena pentru a i se monta o proteză la membrul drept, care, potrivit medicilor de acolo, costă în jur de 20.000 de euro. Părinţii sunt oameni simpli, iar pentru ei, suma este greu de strâns. Îndurerat şi disperat, tatăl fetei cere ajutorul celor care cred în puterea vieţii şi a dragostei pentru copii. A dragostei tatălui pentru copilul său bolnav, şi a Anei-Maria pentru micuţa sa de doar trei ani.

Pentru cei care o pot ajuta pe Ana-Maria, au fost deschise două conturi, ambele pe numele mamei sale, Ana Blindea:

Cont euro: RO 20RNCB0114031632550006

Cont lei : RO41RNCB0318031632550001

{mos_ri:umanitar}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii