Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru - „Nu fac parte din structura mafiotă care sufocă Constanţa"

ro

04 Apr, 2012 02:29 1573 Marime text
Chiru_Port.jpgGigi Chiru s-a întâlnit, ieri după-amiază, la sediul Primăriei Constănţenilor, cu reprezentanţi ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare. În contextul acestei întâlniri s-a discutat despre perspectiva privatizării managementului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC).

Ulterior discuţiilor purtate cu sindicaliştii portuari, Chiru a declarat că este alături de aceştia şi că ceea ce se intenţionează, de fapt, ar fi externalizarea serviciilor din Portul Constanţa, scenariu pe care îl dezaprobă categoric. Gigi Chiru a atras atenţia - menţionând că nu este totuşi un ultimatum - asupra faptului că, dacă revendicările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate „într-un timp rezonabil", este dispus să-şi dea demisia din funcţiile politice pe care le deţine. Această soluţionare s-ar traduce, concret, prin zădărnicirea oricăror scenarii de privatizare şi prin demiterea actului director al Portului Constanţa. Gigi Chiru este, de peste un an, liderul Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa.

Chiru a precizat că speră ca apelul sindicaliştilor să fie auzit inclusiv de premierul Mihai Răzvan Ungureanu, dar mai ales de ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare. Totodată, el a afirmat că despre această situaţie a fost informată inclusiv conducerea centrală a PDL.

Un aspect care trebuie remarcat este acela că, potrivit spuselor lui Chiru, cei mai interesaţi de externalizarea serviciilor din Port ar fi chiar acţionarii acestuia: statul (60%), Fondul Proprietatea (20%) şi administraţia publică locală (20%). Din acest punct de vedere, Gigi Chiru a declarat că nu face parte din „structura mafiotă care sufocă Constanţa". Nu în ultimul rând, el a specificat şi că este dispus să meargă până la capăt: dacă apelul său şi al sindicaliştilor rămâne fără ecou, îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei PDL Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii