Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Ilinca, „vocea de aur“ din Murfatlar, se va auzi în Mozambic

ro

25 Feb, 2016 00:00 4803 Marime text

 
Nu toate oraşele din ţară se pot lăuda cu adevăraţi campioni. La Murfatlar, viaţa oamenilor a devenit mai colorată, după ce administraţia locală s-a hotărât să investească în educaţia copiilor şi să îi premieze pe cei mai buni dintre ei, pentru a-i ambiţiona şi pe ceilalţi. Totul a început în urmă cu trei ani, când administraţia locală a oraşului Murfatlar a organizat concursul „Micii murfătlăreni au talent“, după ideea concursului de talente organizat în diverse ţări. În acel moment, copiii din Murfatlar au simţit că au o şansă să demonstreze ceea ce ştiu. Gabriel Ilinca, pe atunci în vârstă de 13 ani, nu a ratat o asemenea oportunitate. A urcat pe scenă şi a uimit cu vocea sa nu doar juriul, ci o sală întreagă. Următoarele luni au fost pentru Gabi, cum îi spun apropiaţii, poate cele mai frumoase din viaţa lui.
 
„Practic, concursul i-a oferit o şansă în această viaţă. Dacă nu participa, oamenii nu ştiau nici măcar astăzi de el. Din acel moment, viaţa lui s-a schimbat în bine. Apoi, a început să primească tot mai multe invitaţii la diverse concursuri de muzică, să fie invitat în emisiuni de televiziune“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, mama lui Gabriel, Marinela Ilinca. De altfel, Gabi este pasionat de muzică de la vârsta de cinci ani. Mama sa încă îşi aminteşte cum imita cântăreţii prin casă.
 
Astăzi, Gabriel Ilinca are 16 ani, este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa şi este o vedetă printre prietenii săi. Însă Gabriel nu lasă faima să pună stăpânire pe viaţa lui şi îşi vede mai departe de drum. De aceea, se pregăteşte intens pentru examenul de Bacalaureat, pe care îl va susţine anul viitor, iar puţinul timp liber care îi rămâne îl dedică muzicii, pasiunea care nu îi dă pace.

De altfel, Gabriel va participa la Festivalul Internaţional de Limbă şi Cultură, care va avea loc pe data de 2 martie, la Bucureşti, eveniment organizat în peste 20 de ţări. De asemenea, pe 22 martie, el va pleca în Mozambic, în cadrul aceluiaşi concurs. Gabriel va reprezenta cu onoare România în acest concurs şi speră ca, în momentul în care va urca pe scenă, să impresioneze juriul şi publicul.
 
Totuşi, părinţii lui Gabriel nu i-au uitat pe cei care le-au întins o mână de ajutor când aveau cea mai mare nevoie.
 

„Primăria Murfatlar ne-a ajutat foarte mult. El a fost invitat la multe concursuri, însă noi nu am avut mereu posibilităţile să îl ducem. De câte ori am apelat, autoritatea locală ne-a ajutat. Chiar şi domnul primar ne-a sărit în ajutor pentru orice“, a afirmat mama lui Gabriel, Marinela Ilinca.


Tocmai de aceea, primarul oraşului Murfatlar, Valentin Saghiu, mai este numit şi „primarul copiilor“. Modelul tuturor aleşilor locali din ţară a înţeles că investiţia în copii este, cu siguranţă, una profitabilă în timp. Aşa se face că şi sora lui Gabriel a devenit cunoscută, prin prisma aceluiaşi concurs, dar în ediţia de anul trecut. Maria îşi doreşte cu ardoare să-i calce pe urme fratelui său. De aceea, deşi are doar 12 ani, visează să urmeze o facultate în domeniul Artelor şi să devină o mare cântăreaţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii