Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fondată de Oancea Guvernul clasifică Asociaţia Scafandrilor din România, în care Mazăre e membru, ca fiind de utilitate publică (documente)

ro

05 Nov, 2014 00:00 3668 Marime text
Guvernul Ponta a adoptat, ieri, o hotărâre privind recunoaşterea Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România ca fiind de utilitate publică. Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, este membru al acestei asociaţii, fondată de defunctul Gheorghe Oancea, apropiatul său şi al preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Curios, decizia Executivului vine în plină campanie electorală, între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale 2014.
 
În cadrul şedinţei de ieri, Executivul a adoptat o hotărâre prin care Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România capătă statut de utilitate publică. Amintim că asociaţia a fost fondată de defunctul Gheorghe Oancea, cel care i-a fost, de altfel, şi preşedinte.
Totodată, reamintim şi că aleşii locali au decis, printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanţa din martie 2013, că activitatea desfăşurată de Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România are caracter social umanitar. „Se recunoaşte caracterul social umanitar al activităţii desfăşurate de Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România cu sediul în Constanţa str. Gheorghe Lazăr nr. 5, în imobilul situat în Constanţa str. Soveja nr. FN, zona Parc Tăbăcărie“, specifica hotărârea Consiliului Local Constanţa.

Această Asociaţie a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România (ANSPSR) are o şcoală de scafandri şi salvamari situată pe malul lacului din Parcul Tăbăcărie. De menţionat este că ANSPSR a ajuns în posesia terenului pe care a fost ridicată şcoala prin intermediul unui contract de asociere încheiat cu Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa. Terenul, situat în centrul Constanţei, are aproximativ 2.000 de metri.

Interesant este termenul de asociere dintre RAEDPP şi asociaţia defunctului Gheorghe Oancea, termen stabilit pentru o perioadă de 25 de ani. O altă clauză la fel de interesantă a contractului este cea privind distribuirea profitului impozabil. La acest articol se preciza că ANSPSR va beneficia de 80% din profitul impozabil al asocierii, iar RAEDPP de 20%, cu condiţia ca această cotă, de 20% din profit, cuvenită RAEDPP, să nu fie mai puţin de, atenţie, 200 de euro lunar. Iată deci cum a pornit la drum această şcoală a Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România.

Nu trebuie omis faptul că Radu Mazăre, liderul PSD Constanţa, este el însuşi membru al acestei asociaţii. Rămâne de văzut dacă, dat fiind noul statut al ANSPSR, asociaţia va primi bani de la centru şi mai ales câţi.
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii