Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmă constănţeană cu „tupeu“ Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public din ZMC are asistenţă tehnică

ro

21 Oct, 2015 00:00 2439 Marime text


Municipalitatea constănţeană s-a ocupat de identificarea unei firme care să presteze asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru urmărirea execuţiei lucrărilor aferente unei investiţii în localităţi din cadrul Zonei Metropolitane Constanţa (ZMC).
 
Concret, este vorba despre proiectul finanţat prin Programul Operaţional Regional şi denumit „Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public în unele localităţi ale Zonei Metropolitane Constanţa“. Valoarea totală estimată este de 135.067,50 de lei fără TVA, din care 130.500 de lei fără TVA pentru serviciul de asistenţă tehnică din partea proiectantului, iar diferenţa a fost alocată pentru cheltuieli diverse şi neprevăzute.
 
Trei agenţi economici au fost interesaţi să obţină contractul: SC Nide Com Serv SRL, din Ostroveni, Dolj, SC Tehnoconsult Proiect SRL, din Constanţa, şi SC House Consult SRL, din Bucureşti. Câştigătoare a fost desemnată SC Tehnoconsult Proiect SRL, din Constanţa, care s-a angajat să onoreze acest contract pentru suma de 67.859 de lei fără TVA. Contractul se va derula pe parcursul a zece luni şi presupune asigurarea asistenţei tehnice pentru lucrări de instalaţii electrice şi lucrări de drumuri.

Nu iese una, prinde alta

Aceeaşi firmă constănţeană, în luna iulie a acestui an, încerca să obţină contractul privind „Întocmirea fazelor de proiectare PT+DTAC+DE, asistență tehnică a proiectantului și execuție, lucrări aferente obiectivului de investiție «Consolidare şi restaurare Cazino Constanța»“, iar în urmă cu puţin timp, îşi adjudeca o licitaţie „grasă“ la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Pe 9 iulie, Compania Naţională de Investiţii atribuia SC Tehnoconsult Proiect SRL din Constanţa contractul „Asistenţă tehnică pentru implementarea subproiectelor prin specialişti şi diriginţi de şantier pentru subproiectul: «Reabilitare/înlocuire/extindere sistem public de alimentare cu apă (captare, aducţiune, staţii de tratare, rezervoare de înmagazinare, reţele cu apă) în localitatea Buşteni, judeţul Prahova»“.

Citeşte şi

Cu sediul în Constanţa - Una dintre firmele care vor să reabiliteze Cazinoul, contract cu CNI pentru… supraveghere la Braşov

Cine se ocupă de Tehnoconsult Proiect SRL 

Conform datelor obţinute de la Registrul Comerţului, firma constănţeană are sediul social declarat într-un apartament şi a fost înfiinţată în decembrie 2004. SC Tehnoconsult Proiect SRL nu are ca asociaţi persoane juridice, de afaceri ocupându-se Sorin Costel Mălai (deţine 50% dintre acţiuni), care este asociat cu Alexandru Florian Mălai (tot cu 50%), cel ce deţine şi funcţia de administrator al firmei. Domeniile de activitate „preferate“: activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea.
 
Potrivit site-ului date-financiare.ro, anul trecut, societatea a avut cinci salariaţi, o cifră de afaceri de 666.872 de lei şi un profit net de 101.531 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eu 16 Nov, 2015 10:16 Finalizare sistem iluminat public si asfaltare strazi, parca era vorba... De asfaltare nu se mai spune nimic. Pe strada Rapsodiei la ora asta inca nu s-a montat niciun stalp, ce sa mai vorbim de asfaltare sau finisaje, asta cu o luna inainte de termenul de finalizare al proiectului. Va bateti joc de noi?! Ati conditionat asfaltarea strazilor din cartierul Compozitori fata de instalarea sistemului de iluminat public : va fac cunoscut d-nule Primar, faptul ca cele doua activitati nu au nicio legatura una cu cealalta : santurile (daca se pot numi asa) au fost realizate pe langa casele oamenilor, eventual pe zona de trotuar (asa cum ar trebui sa existe intr-un ORAS), si nu pe suprafata carosabila. In cartierul Compozitori, ca exemplu, nu se mai lucreaza de 1 luna (s-a lucrat cam 2-3 saptamani sa se sape un ,,sant'' si sa se monteze cativa stalpi pe UNELE strazi - nu toate), pamantul rezultat in urma sapaturilor a fost aruncat pe strazi, asta ca ploile care vor urma sa produca o mocirla adevarata. Pentru reprezentantii autoritatii contractante si a castigatorului Luxten : ne puteti raspunde cu 1 luna inainte de finalizarea proiectului cand se va finaliza iluminatul public si cand vor fi asfaltate strazile in cartierul Compozitori ?