Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Mamaia, motiv de dispută în cadrul majorității Consiliului Județean Constanța!

ro

25 Jul, 2019 00:00 2298 Marime text
În cursul acestui an, firma Electrecord Production, înființată după ce Electrecord a intrat în insolvență, a înaintat Consiliului Județean Constanța o adresă prin care își anunța intenția de a organiza, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și cu administrația județeană, Festivalul Național de Muzică Ușoară / Pop Mamaia 2019.
 
„Având în vedere faptul că locația festivalului, de notorietate, respectiv Teatrul de Vară, se află în renovare, Consiliul Director al SC Electrecord Production a propus ca ediția din 2019 să se desfășoare la Pavilionul Expozițional Constanța/platoul adiacent exterior”, se arata în adresa Electrecord.
Consiliul Județean a decis ulterior că va da curs asocierii cu Electrecord și implicit parteneriatului.
 
Ieri, în ședința de Consiliu Județean, după disputele legate de alocările bugetare care au generat un adevărat scandal, vicepreședintele CJC Claudiu Palaz, care luase cumva pe cont propriu derularea acestui parteneriat, a precizat că nu mai îndrăznește să propună și susținerea Festivalului Mamaia în parteneriat cu Electrecord Production, după ce, prin adresa nr.588/02.05.2019, și Ministerul Culturii și Identității Naționale și-a exprimat disponibilitatea de a acorda patronajul acestui eveniment.

Totodată, precizăm că CJC a recuperat de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, în urma demersurilor lui Claudiu Palaz, certificatul de înregistrare a mărcii nr. 113293 - Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia.
 
În sala Remus Opreanu erau prezenți și reprezentanții celor care își doresc organizarea acestui festival, a cărui marcă este deținută de Consiliul Județean Constanța. Aceștia păreau că așteaptă un vot de la consilieri legat de eveniment, în condițiile în care pe ordinea de zi nu exista niciun proiect de hotărâre cu privire la Festivalul Mamaia.
 
„Cerem doar să primim spațiul unde să organizăm festivalul, respectiv gradena Pavilionului Expozițional din Mamaia”, au susținut reprezentanții Electrecord Production, însoțiți de reprezentantul Uniunii Ziariștilor din România.
 
Vizibil supărat, vicepreședintele CJC Claudiu Palaz le-a sugerat oaspeților să discute cu președintele CJC și să se angajeze ei în inițierea unui proiect pentru desfășurarea Festivalului Mamaia. Discuția a fost amânată sine die.
 
Reamintim că prima ediție-concurs a Festivalului de Muzică Ușoară Românească Mamaia a avut loc în anul 1963, iar ultima ediție, în 2012. În 2010 a avut loc cea de-a 40-a ediție a festivalului, una jubiliară.
 
Inițial, festivalul, care era unul de creație, s-a desfășurat la Teatrul de Vară, inaugurat chiar în prima zi a primei ediții a evenimentului muzical. La următoarele ediții postdecembriste, Festivalul Mamaia a fost organizat și la Teatrul de Vară Soveja. În următorii ani, s-au introdus și secțiunile „Interpretare” și „Șlagăre”, iar pe finalul acestuia, în 2011, chiar o secțiune „Rock Teo Peter”.
 

Despre Electrecord Production

 
La începutul acestui an, mai exact pe 15.01.2019, la Registrul Comerțului se înființa SRL-ul Electrecord Production, societate cu un capital social de 500 de lei, administrată de Roșu Liliana, din București. Aceasta este asociată în firmă alături de alte două domnișoare: Anne-Marie Simone Ionescu și Cristina Manolache. Firma cu sediul social în București are ca obiect de activitate - „activități profesionale, științifice și tehnice”. Cum SRL-ul este la început de drum, nu există date relevante despre situația financiară.
 
Citește și:
 
Un SRL înființat anul acesta vrea să organizeze Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia 2019, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Consiliul Județean (documente)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii