Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fântână din piatră de Alep Modificări în arhitectura oraşului Năvodari

ro

12 Sep, 2011 02:05 1882 Marime text
Navodari_Nicolae_Matei_12.jpgPrimarul de la Năvodari s-a gândit că schimbarea amplasamentului statuii pescarului cu năvod va creşte atractivitatea pentru zona centrală a oraşului

Proiectul privind realizarea statuii „Pescar cu năvod" s-a aflat pe lista de investiţii aprobată de administraţia locală năvodăreană la începutul acestui an, însă, pentru că la acel moment nu s-a ales amplasarea statuii undeva în centrul oraşului, acest aspect a fost rediscutat recent.

Astfel, s-a decis schimbarea locului cu zona de centru, respectiv în apropierea Centrului Cultural. Potrivit celor declarate de primarul Nicolae Matei, odată cu schimbarea amplasamentului acestei statui se vor face şi unele modificări, lucrările fiind deja începute.

„Fântâna se va realiza din piatră de Alep, iar în centru va fi montat grupul statuar pescar cu năvod. De asemenea, peştii vor fi prezenţi ornamental, pentru a susţine efectul creat de curgerea apei", explică primarul Nicolae Matei, care este sigur că prin mutarea acestei statui în centrul oraşului „va creşte gradul esteticii urbane, această statuie urmând să înfrumuseţeze zona centrală a oraşului, cea mai vizitată".
Ansamblul arhitectural „Pescar cu năvod" este realizat din fibre de carbon şi are forma unei bărci aflate pe valuri. Barca are o lungime de şapte metri, iar înălţimea pescarului este de trei metri. De asemenea, valurile au înălţimea de 1,20 m şi vor fi dispuse de jur-împrejurul bărcii, barca pescarului aflându-se în mijlocul valurilor, pe locul cel mai înalt şi pe diagonala amplasamentului.

Proiectul privind realizarea a două ansambluri arhitecturale cu care oraşul se va înfrumuseţa, construcţii ce urmau a fi amplasate unul la intersecţia bulevardului Mamaia cu bulevardul Năvodari, iar celălalt la rezervorul de apă al Centrului Cultural din localitate, a fost scos la licitaţie anul trecut în noiembrie.

Pescarul cu năvod era propus a fi amplasat pe locul bazinului de apă al Centrului Cultural Năvodari, iar statuia lui Mihai Viteazu a fost deja inaugurată la mijlocul lunii trecute, în parcul „Ion Dobre" din localitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii