Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Făgădău, continuatorul lui Mazăre? PUZ-ul lui Burchi, asociat cu un coinculpat al primarului suspendat, revine în prim-plan

ro

28 Apr, 2015 00:00 2874 Marime text
În cadrul şedinţei de joi a Consiliului Local Municipal Constanţa, aleşii locali vor dezbate un proiect foarte interesant aflat pe ordinea de zi. Este vorba, de fapt, despre o „revenire“ a unui proiect care a fost propus şi într-o şedinţă de la începutul anului, dar care a fost atunci retras de pe ordinea de zi. Joi, aleşii locali vor avea de votat proiectul de hotărâre privind „aprobarea Planului Urbanistic Zonal - zona delimitată la nord de bulevardul Aurel Vlaicu, la vest de aleea Umbrelor şi aleea Melodiei, la sud de strada Soveja şi la est de bulevardul Al. Lăpuşneanu, iniţiator - SC Agexcom Internaţional SRL“.
 
Citeşte şi: 
Un afacerist asociat cu un co-inculpat de-al lui Mazăre în Dosarul Retrocedărilor aşteaptă aprobarea Consiliului Local Constanţa pentru un PUZ
 
În proiectul de hotărâre care fusese introdus pe ordinea de zi a şedinţei din februarie, PUZ-ul fusese iniţiat de un anume Dragoş Alexandru Vlad Popescu Burchi. Doar că firma SC Agexcom Internaţional SRL NU există, potrivit datelor disponibile la Registrul Comerţului. Apare, în schimb, firma Agexcom International Ltd SRL. Iar de aici lucrurile devin şi mai interesante: înfiinţată pe 9 decembrie 1992, cu sediul în Bucureşti, sector 1, strada Washington, Agexcom International Ltd SRL este controlată de persoane cu greutate. Asociat persoană fizică în societate este Dragoş Alexandru Vlad Popescu Burchi, care îndeplineşte şi funcţia de administrator. Domeniul de activitate al firmei constă în lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Asociat persoană juridică în firmă este celebra Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, firmă administrată de Valentin Gheorghe Ionescu, inculpat în Dosarul Retrocedărilor. Sisteme Internaţionale de Afaceri SA a fost înfiinţată în 2003 şi are sediul în Bucureşti, pe strada Aviator Nicolae Drossu. Asociat juridic în firmă este Masterjob Limited, cu sediul social în Cipru, Nicosia, iar asociat persoană fizică şi administrator, aşa cum menţionam mai sus, este Valentin Gheorghe Ionescu. Sisteme Internaţionale de Afaceri SA are ca domeniu de activitate „servicii de reprezentare media“. Amintim însă că, în 2005, Administraţia Porturilor Maritime a concesionat Portul Turistic Tomis, pentru 25 de ani, firmei coinculpatului lui Radu Mazăre din Dosarul Retrocedărilor, Valentin Gheorghe Ionescu.

Trebuie menţionat că Burchi Popescu a fost asociat şi cu prietenul lui Radu Mazăre, Sorin Strutinsky, într-o firmă din Elveţia.
 
Mai multe pe acest subiect puteţi citi in asrticolul: 
Filiera cipriotă prin care „se scurg“ banii din bugetul local are legături indirecte cu Mazăre, Constantinescu și Strutinsky (galerie foto+document)

Citeşte şi:
Asociat cu Sorin Strutinsky şi una dintre societăţile prin care ar fi încasat comisioane ilegale. PUZ-ul gigant al lui Burchi revine pe turnantă (documente)

Mazăre - „N-am auzit în viaţa mea de Burchi“: Proiectul fostului asociat al lui Strutinsky, retras din şedinţa Consiliului Local Constanţa (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii