Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial Pe 25 mai vor avea loc alegeri parţiale la Rasova

ro

19 Apr, 2014 00:00 2589 Marime text
Este oficial: pe 25 mai vor fi alegeri parţiale la Rasova. Premierul Victor Ponta a decis ca alegerile locale parţiale pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale în posturile rămase vacante să se facă odată cu scrutinul pentru europarlamentare. Aşadar, în judeţul Constanţa, după ce Mihalache Neamţu şi-a dat demisia din funcţia de primar al comunei Rasova, la începutul anului, iar atribuţiile sale au fost preluate de către viceprimar, vestea era aşteptată cu mare interes.
 
În Monitorul Oficial din 18 aprilie a fost publicată Hotărârea nr. 283/2014 prin care se stabileşte ziua de 25 mai ca dată a alegerilor locale parţiale pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale în unele circumscripţii electorale. De asemenea, în documentul oficial a fost publicat şi programul calendaristic după care vor fi realizate demersurile în vederea organizării scrutinului electoral. Potrivit planificării, până la data de 20 aprilie, prefectul judeţului Constanţa trebuie să emită un ordin de numerotare a circumscripţiei electorale, iar până pe 21 aprilie, prin tragere la sorţi, trebuie desemnaţi preşedintele biroului electoral judeţean şi locţiitorul acestuia. Până pe 26 aprilie, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice şi alianţele electorale trebuie să comunice semnele electorale biroului electoral judeţean. Cei care vor să candideze pentru funcţia de primar al comunei Rasova trebuie să-şi depună candidaturile nu mai târziu de 5 mai. Numărătoarea inversă începe pe 10 mai, atunci când se dă startul campaniei electorale, care se va încheia pe 24 mai, la ora 7.00. Procesul de vot se desfăşoară pe 25 mai, în intervalul orar 7.00 - 21.00, iar pe 27 mai se va face validarea mandatului de către biroul electoral de circumscripţie. Dacă va fi cazul, cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului se va desfăşura pe data de 8 iunie.
Până în prezent, în cursa electorală de la Rasova şi-au anunţat intenţia de a candida patru persoane: actualul viceprimar, Dorel Alexandru, din partea PSD, dar susţinut şi de UNPR, Maria Mitu - PNL, Marina Iordache - PDL şi Gheorghe Mocanu - PP-DD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii