Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eforturi consistente pentru o dezvoltare sustenabilă Strada I.C. Brătianu din Saraiu, prima pe lista asfaltărilor

ro

20 Nov, 2014 00:00 1739 Marime text


Comuna Saraiu a cunoscut, în ultimii ani, o adevărată schimbare. Piaţă agroalimentară nouă, un cămin cultural modernizat, unul dintre cele mai frumoase parcuri din judeţ, dar şi un sediu al Primăriei care dă mereu impresia de proaspăt şi curat sunt doar câteva dintre elementele care fac din centrul comunei un mic colţ de paradis.


De asemenea, unele străzi ale comunei au fost pietruite şi o grădiniţă cu totul nouă şi parcă desprinsă din poveşti i-a aşteptat pe prichindei odată cu debutul noului an şcolar. Iar planurile primarului Dorinela Irimia nu se opresc nici pe departe aici, dorinţa sa fiind aceea de a face din Saraiu o comună mică, dar cochetă, ai cărei locuitori să trăiască în deplină armonie.



Mai multe proiecte au fost depuse de şefa administraţiei publice locale, pentru accesarea de fonduri europene. Cele mai multe au fost acceptate la finanţare deja. „Anul acesta, am depus mai multe proiecte prin Grupul de Acţiune Locală (GAL). Una dintre investiţii, în valoare de 150.000 de euro, se referă la modernizarea Căminului Cultural din Saraiu, iar un al doilea proiect face referire la lucrările de modernizare a drumurilor din localitate, valoarea investiţiei acestui proiect fiind de aproximativ 100.000 de euro“, a explicat primarul. „Nu doar că ne-a fost acceptat şi că am semnat contractul de finanţare pentru proiectul de asfaltare, dar deja ne pregătim să ne apucăm de treabă, atâta timp cât vremea ne permite. Mâine (n.r. astăzi), mergem la Bucureşti să punem la punct ultimele formalităţi. Prima stradă care intră în programul de reabilitare şi asfaltare este strada I.C Brătianu“, a completat şefa autorităţii locale de la Saraiu, Dorinela Irimia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii