Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E oficial Asociaţia Litoral Delta-Dunării trebuie să dea socoteală pentru banii strânşi din taxa de promovare a staţiunii Mamaia

ro

22 May, 2015 00:00 2240 Marime text
Oficial, Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a trimis o adresă către Asociaţia Litoral Delta-Dunării cu privire la banii colectaţi prin intermediul taxei de promovare a staţiunii Mamaia. Mai exact, consilierii locali constănţeni vor să ştie cum anume au fost cheltuiţi aceşti bani de către Asociaţia Litoral Delta-Dunării, având în vedere că 80% din banii care provin din această taxă iau drumul asociaţiei şi doar 20% merg la municipalitate. Adresa a fost trimisă ca urmare a solicitării consilierului local liberal Ana Marcu, la câteva zile după şedinţa CLM Constanţa din 30 aprilie, iar solicitarea a venit în contextul în care aleşii locali au decis că Primăria Constanţa nu se va mai implica în organizarea carnavalului din staţiunea Mamaia şi, pe cale de consecinţă, nu va mai avea un car alegoric.

Amintim că CLM Constanţa a votat, în şedinţa ordinară a lunii aprilie, o hotărâre care se referă la abrogarea HCL nr. 65/2013 privind aprobarea unor măsuri de stimulare a turismului în staţiunea Mamaia, „astfel cum a fost completată de HCL nr. 56/2014“. „Ţinând cont de faptul că 1 Mai declanşează sezonul estival, pentru ca agenţii economici să ştie cum să-şi bugeteze obligaţiile ce le reveneau născute din aceste hotărâri de consiliu local, mi s-a părut corect ca în luna aprilie să anunţăm că: 1. abrogăm hotărârile care instituiau obligativitatea de participare la carnavalul organizat de primărie 2. primăria nu va mai organiza carnaval 3. întrucât taxa de promovare instituită la solicitarea celor care operează în staţiunea Mamaia este o taxă funcţională, (n.r. agenţii economici) pot apela la această sumă de bani pentru a face ce acţiuni de promovare consideră dânşii potrivite pentru staţiunea Mamaia în special“, declara, la momentul respectiv, viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii