Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După patru ani încununaţi de succes Valentin Vrabie - câştigătorul cu 94%

ro

12 Jun, 2012 01:00 2298 Marime text
Vrabie-ValentinVrabie1.jpgConstanţa a stabilit un nou record în cadrul alegerilor electorale. Rezultatul a fost obţinut, ca şi acum patru ani, la Peştera, de primarul Valentin Vrabie.

Spre deosebire de acum patru ani, primarul nu a avut sprijinul unui partid politic, nici susţinerea USL, formaţiune politică ce s-a dovedit a fi pe primul loc în preferinţele electoratului din toată ţară. Ca atare, procentul obţinut de primar reprezintă cu mult mai mult un succes. În schimb, în calitate de independent, Valentin Vrabie a avut cetăţenii de partea lui, 94% dintre aceştia învestindu-l cu încredere. „Rezultatul obţinut este meritul oamenilor, pentru că având acest vot pus într-un singur loc înseamnă că ei ştiu ce vor", a declarat primarul Valentin Vrabie. Şeful autorităţii a subliniat că procentul obţinut duminică este mai mare decât cel de acum patru ani. „Faptul că mi-a crescut procentul este o mare onoare. Oamenii nu întârzie niciodată să-i aprecieze pe candidaţi corect, prin votul lor", este de părere cel mai iubit primar din ţară. Valentin Vrabie susţine că a câştigat noul mandat cu un singur gând: să ducă la îndeplinire proiectele propuse pentru localitate şi programate să se desfăşoare pe perioada a trei mandate. „Nu există la această dată un proiect anume pe care am să-l tratez cu prioritate, există continuitate. Toată dezvoltarea comunei a fost cuprinsă într-un plan structurat pe perioada a trei mandate, iar proiectele decurg în ordinea pe care am calculat-o acum patru ani", a mărturisit primarul Valentin Vrabie.

Primarul anului în 2012

În cei patru ani de mandat, realizările primarului din Peştera şi refuzul lui de a face compromisuri au fost recunoscute atât pe plan local, cât şi la nivel naţional. În prima zi a anului 2012, şeful autorităţii locale a primit din partea realizatorului TV Cristian Brancu şi a soţiei sale, în cadrul Galei Premiilor Confidenţial, distincţia de „Cel mai eficient primar al anului 2011". Acordarea titlului de „Primar al anului" era de intuit. Şeful autorităţii locale a fost invitatul lui Cristian Brancu şi al Oanei Turcu şi în luna aprilie a anului trecut. Atunci edilului i-a fost recunoscută contribuţia la dezvoltarea societăţii, fiind declarat „Cel mai activ şi mai valoros primar din România".

Banii de la bugetul local, investiţi în zeci de proiecte

În 2011, în cel de-al treilea an de mandat, fără a avea sprijinul bănesc al Consiliului Judeţean, al Guvernului sau al Uniunii Europene, primarul Valentin Vrabie a renovat două biserici, a construit o geamie, a pietruit patru kilometri de drum în satele Ivrinezu şi Izvorul Mare, a reabilitat dispensarul, Primăria şi casa parohială din Peştera. Primarul nu a părăsit proiectele şi localitatea niciun moment. Spre sfârşitul anului 2011, în preajma Crăciunului, un nou proiect a fost finalizat. Comuna Peştera şi satele aferente au fost racordate la fibră optică, ceea ce permite astăzi cetăţenilor şi în special elevilor accesul la informaţie şi implicit la civilizaţie. De numele şefului autorităţii locale se leagă şi un proiect unic la nivelul judeţului Constanţa. În cadrul acestui program au fost construite anul trecut cinci cişmele pentru localnici. Primăria Peştera a amenajat de curând în comună alte 11 noi cişmele. Printre realizările de succes ale primarului se numără şi construirea în anul 2010 a şcolii din Peştera, unitate de învăţământ care le întrece la capitolul dotare şi aspect pe cele din judeţ, fiind cea mai modernă şcoală din Constanţa.

Record electoral a fost şi în anul 2008!

Primarul Valentin Vrabie a candidat la funcţia de primar al comunei Peştera în anul 2008, fiind ales pe listele PSD. Şeful autorităţii locale a fost votat de peste 92% dintre electori, obţinând astfel cel mai mare scor din judeţ. În cei patru ani de mandat, deşi membru PSD, Valentin Vrabie s-a delimitat de politica şefilor pe linie de partid, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, pe care i-a criticat pentru dezinteresul arătat faţă de locuitorii comunei pe care o reprezintă. De aceea, nu întâmplător, anul acesta el a dorit să candideze la Primăria Peştera în calitate de independent. Cel mai iubit primar din toată ţară a spus întotdeauna NU compromisurilor, refuzând să primească bani de la Consiliul Judeţean Constanţa, de la Guvern şi de la Uniunea Europeană. Prin atragerea investitorilor, Valentin Vrabie vrea să transforme comuna Peştera în prima comună din judeţ independentă financiar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii