Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După modelul Portului Constanţa, fără număr, fără număr Nicuşor Constantinescu vrea ca CJC-ul să devină acţionar majoritar la Aeroport

ro

26 Oct, 2012 01:00 2323 Marime text
Aeroport-aeroport2.jpg60% din acţiunile Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu. Atât mai vrea Consiliul Judeţean Constanţa. Anunţul a fost făcut ieri de preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Se va merge după acelaşi model ca în cazul Portului Constanţa şi anume parlamentarii social democraţi constănţeni vor iniţia un proiect de lege care să prevadă trecerea cu titlu gratuit a acţiunilor de sub „umbrela" Ministerului Transporturilor sub cea a Consiliului Judeţean.

„Vrem să trecem acţiunile de la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu la Consiliul Judeţean pentru că trebuie să existe o strategie şi în ceea ce priveşte tarifele, şi în ceea ce priveşte transportul de mărfuri şi de persoane şi să mărim traficul. De când avem 20%, de câţiva ani de zile, prin acţiunile noastre, ale CJC, am reuşit să aducem companii de renume, cum este Rainer", a declarat , ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Vestea era oarecum previzibilă, căci Mazăre şi Constantinescu par dispuşi ca instituţiile pe care ei le conduc să devină acţionare majoritare în tot ce înseamnă companie de stat de importanţă strategică.

Amintim că CJC deţine deja 20% din acţiunile Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu după ce o lege iniţiată cu ani în urmă de parlamentarii PSD Alexandru Mazăre şi Eduard Martin, precum şi de regretatul deputat Corneliu Dida a fost adoptată în mai 2007. Legea s-a lovit, la momentul respectiv, de preşedintele Traian Băsescu. Acesta a trimis legea înapoi Parlamentului, refuzând să o promulge. Câteva luni mai târziu, însă, proiectul a devenit lege în toată regula.

„Avem 20% acum şi vrem să avem majoritatea, adică încă 60%. Că 20% are Fondul Proprietatea. Vrem să preluăm de la Ministerul Transporturilor cei 60%", a explicat, ieri, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii